YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Karşıyaka’da iddialara göre Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın başkanlığının düşmesi için imza süreci başlattı. Tugay’ın ilçe yöneticileriyle, İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner aracılığı ile temas kurduğu ve yöneticilerin istifa etmeye ikna edilerek, Yıldırım’ı başkanlıktan düşürmeye çalıştığı iddia edildi.

‘MAĞDUR EDİLMEYE ÇALIŞILDIK’

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamada bulunan Uğur Yıldırım, belediye başkanı Tugay’ın ‘İlçe başkanlığı mağduriyet yaratma çabasında olabilir’ sözlerine de açıklık getirdi. Kendisinin seçimle gelen ilçe başkanı olduğunu ve seçimle gideceğini vurgulayan Yıldırım, “Biz bir mağduriyet yaratma çabasında değiliz, aksine mağdur edilmeye çalışıldık. Ama Karşıyaka örgütü o kadar duyarlı bir örgüt ki, ilçe yönetimi üyeleri birbirine ve ilçe başkanlarına o kadar bağlıdır ki, bu yanlış hareketin içerisinde olmadılar. Şimdi hiçbir imza yoktur. Kimsenin elinde istifa dilekçesi de yoktur. Bu konu şuan itibariyle kapanmıştır.” diye konuştu.

‘KİMSE KİMSENİN İŞİNE KARIŞMA HAKKINA SAHİP DEĞİL’

Bazı arkadaşlarının imza sürecinin içine çekilmeye çalışıldığını kaydeden Yıldırım, “Ben kimlerin arandığını, kimlerle konuşulduğunu biliyorum. Şu aşamada bunları konuşmanın anlamı yok. Şu kültürü partimize oturtmak zorundayız; seçilmiş ilçe başkanları seçimle giderler. Belediye Başkanları, belediye başkanlığını yapar. İlçe Başkanlıkları, ilçe başkanlığını yapar. Kimse kimsenin işine karışma hakkı ve hukukuna sahip değildir. Genel Başkanımızın talimatları ve parti tüzüğümüz bunu emreder. O yüzden belediye başkanlıkları eliyle kamu gücü kullanarak, ilçe başkanlıklarının dizayn edilmesi dönemi bitmiştir.” açıklamasında bulundu. Yıldırım, belediye başkanı Cemil Tugay ile hiçbir özel probleminin olmadığını da sözlerine ekledi.

‘HERKES CHP’NİN NEFERİ OLDUĞUNU BİLECEK’

Tugay’ın imzalar için ilçe yöneticileri ile temasını sağlayan kişinin il başkan yardımcısı Sedrettin Coşkuner olduğu yönündeki iddiayı da yorumlayan Yıldırım, “Bize gelen duyumlar bu yöndedir. Eğer ‘Ben bu işin içinde değilim’ diyorsa. Söyleyenin sözlerine itimat etmekle mükellefiz. Ama bana gelen bütün konuşmalar bu arkadaşın bunu yaptığı yönündeydi. Ben de o yüzden öyle bir ifade kullandım. Bunlar yanlış şeyler, benim kendisiyle de hiçbir sorunum yok. Ben CHP’nin bir neferiyim, herkes de bu partinin neferini olduğunu bilecek. Herkes herkese saygı duyacak. Tek ricam bu” diyerek sözlerini tamamladı.

‘İLÇE BAŞKANI SENARYO YAZIYOR’

İmza süreciyle alakalı ismi geçen İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner ise gazetemize özel açıklama yaparak, ilçe başkanı Yıldırım’ın senaryo yazdığını belirtip, elinde belge varsa kanıtlaması gerektiğini söyledi. Yıldırım’ın ucuz kahramanlık yaratarak, örgüt içinde gündeme gelmek istediğini iddia eden Coşkuner, “Kendi siyasi hesapları var ve bunu benim üzerimden götürmek istiyor. Ben belediye başkanı ile birlikte çalıştığımdan dolayı beni hedef göstererek yürümek istiyor. Ama ben bu işlerin içinde olmam. Kendisi devamlı senaryolar uyguladığı için bizi de bu işin içine katmak istiyor. Herkes kendi işine bakacak. İlçe başkanının elinde kanıt varsa ben istifa edeceğim ama yoksa ondan da aynı tavrı bekliyorum. Yönetimindeki kendi sorununu, kendisi çözsün. Ben İstanbul gibi kritik bir seçim için 100 tane otobüs gönderme derdindeyken, kalkıp 2 gün kala gündemi değiştirmek istiyor. Benim orada olmamı çekememezliği var tamamen.”diye konuştu.

‘PARTİMİ YIPRATMAMAK ADINA UZATMIYORUM’

Coşkuner’in açıklamalarına ise ilçe başkanı Yıldırım şu cevabı verdi:

“Ben CHP’nin örgüt başkanıyım. Partime zarar vermemek adına bir açıklama yapmıyorum, ilerleyen zamanda her şeyi konuşacağız. İstifa etmek isteyen arkadaşlar yine istifa edebilir. Bu onların en doğal demokratik haklarıdır. Saygı duyarım. Ama CHP bizim için kutsal ve önemlidir. Bunu yıpratmamak adına bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.”

Editör: Haber Merkezi