CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, İl Başkan Yardımcıları Dilek Bilgin, Tuğrul Keskin, İl Yöneticisi S.Utku Gümrükçü, CHP Karşıyaka Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık bir partili topluluğu ile birlikte AKP İktidarına karşı Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından şu açıklamayı yaptı;

"Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır. 'Çözüm Süreci' adı altında, devletin ilgili kişilerinin terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yaptığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir.

Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin ilgili kişileri tarafından göz yumulduğu, fırsat verildigi bilinmektedir. Hatta  valilere, kaymakamlara ve güvelik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmişlerdir.

Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamiştır.

 Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin ilgili kişilerinin bu eylemleri 'Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık' suçunu oluşturmaktadır."

Editör: Haber Merkezi