İZ GAZETE- Geçen dönem olan ilçe kongresinde de aday olan Koç, "Ben partime küsenlerden değil, partime gönül verenlerdenim. Partim benden ne isterse sonuna kadar onu yaparım. O süreçte örgütümüzün yapısı bir şeyin yanlış olduğunu fark etti Karşıyaka'da. Beni aday olarak göstermek istediler, belki kaybedecektim. Ama dediğim gibi Karşıyaka'da bir şeyler yanlış gidiyordu, o yüzden aday olmuştum" dedi. 

Koç, "Şunu söyleyebilirim, biz birbirimizi karalamamalı, eleştirmemeliyiz. Hele de sosyal medya üzerinden. Bizim eleştireceğimiz AKP'dir. Birlikte hareket etmediğimiz sürece iktidar olamayız. Benim kaybetme korkum yok. Benim tek bir felsefem var, bütün üyelerimizi hareketlendirmek" dedi. 

'TÜRKİYE EKONOMİSİ ÜRETMEDEN BÜYÜMEZ' 

Aynı zamanda sanayici olan Murat Serdar Koç, ülkedeki ekonomik durumu değerlendirerek, "Türkiye ekonomisi üretmeden büyüyemez. Ortadoğudaki ülkelerin birçoğu, Türkiye'de üretilen ürünlere karşı bir saygı ve sevgi var. O yüzden üretmeliyiz. Üreteceğiz, sadece kendimize değil, ihracat yapılabilecek şekilde. İsmi cismi belli olmayan ülkelerden ithalat yapıyoruz" ifadelerini kullandı.Koç, asgari ücretin 3200 TL olması gerektiğini vurgulayarak, "Asgari ücret 2334 TL değil, 3200 TL olmalıydı ki insanlar asgari düzeyde geçinebilsin" dedi. 

'BAŞKANIMIZ TARAFSIZLIĞINI KORUYOR' 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İlçe kongrelerinde tarafsız olduğunun altını çizen Koç, "Belediye başkanımızın beni desteklemesi beni desteklemesi bana onur verir. Ama özel olarak bir desteği yoktur, kendisi tarafsızlığını koruyor" dedi 

'KAPALI KAPILAR OLMAYACAK' 

İlçe başkanı olduğu takdirde Karşıyaka'da yepyeni bir sayfa açılacağını ifade eden Koç , "Kapalı kapılar olmayacak. Herkese açık olacak kapımız. Hepimiz sokakta olacağız. Mahalle temsilcilerini biz atama yapmayacağız, mahallelimiz kendi seçecek. Bir kişi de değil, on temsilci gerekiyorsa, on kişi, hiç önemi yok. Problem yaşandığını yine kendileri seçerler. Ayrıca mahallelerde siyaset eğitimi vermek istiyorum. Ben bütün mahallelerine CHP'nin iktidar olacağına inandıracağım" dedi. 

'CEMİL TUGAY BENİM İÇİN AYRI BİR YERDE'

Murat Serdar Koç, "Ben hiyerarsiye saygı gösteren bir insanım. Genel merkezimizin yapısını koruyacak her şeye saygı duyarım. Bu görevde bize ne düşüyorsa onu yaparız. Çok değerli bir Büyükșehir Belediye başkanımız var, Cemil Tugay ise benim için ise ayrı bir yerde. Kendisinin çıkarsız hizmet verdiğini biliyor ve iki başkanımızın da karşısında saygıyla eğiliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi