20 yıldır Karşıyaka’da yaşadığını ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne 10 yıl önce üye olduğu dile getiren Cemil Tugay kendisini şöyle tanıttı; “Ben 52 yaşında Plastik Cerrahi Uzmanıyım, Bucalıyım. İl Başkanlığı’nda komisyon başkanlığı yaptım. 2 dönem ilçe yönetim kurulunda ilçe başkanlığı yaptım. Şimdi de Karşıyaka ilçe belediye başkanlığına adayım.” 

‘SORUNLAR ARTIK YERELDE ÇÖZÜLÜYOR’

Demokrasinin uygulanması açısından yerel yönetimlerin önemini vurgulayan Tugay; “Özellikle büyükşehir belediyeleri çok güçlü duruma geldi, artık sorunlar yerelde çözülüyor,  kalkınma hedefleri de yerel de belirleniyor. İstihdam olasılıkları arttırılıyor, yerelde etkin olunması zamanla bu durumun değişmesine neden olacaktır.” şeklinde konuştu.
Adayların aday olduğu ilçeyi tanıması, oradaki siyasi yapıyla ilgili yeterli bir bilgiye sahip olması ve eğitim seviyesinin yeterli olması gerektiğini söyleyen Cemil Tugay saydığı kriterlerde yeterliliğini dile getirdi.

‘SABIR SİYASET İÇİN ÖNEMLİ’

Doktorların insanların sorunlarını çözümlemeye daha yatkın olduğunu, insan odaklı bir politika izlenmesi gerektiğini belirten Dr. Cemil Tugay; “Daha sabırlı davranan bir insana dönüştüm, sabır siyaset için gereklidir. Hekimler insan odaklı düşündüğü için siyasette başarılı oluyorlar.” dedi.
Seçim çalışmaları sırasında halkın daha bakımlı düzenli bir şehir beklentisi olduğunu bunların zaten belediyenin yapması gereken hizmetler olduğunu, bunların dışına çıkmak gibi bir vizyonu olduğunu söyleyen Tugay, yasaların verdiği yetkiler çevresinde istihdam yaratmak için projeler yaratacağını, eğitim, sağlık ve turizmle ilgili çalışmalara önem vereceğini, herhangi bir çalışma yaparken halkın onayını alarak yapacağını dile getirdi. 

‘BÜYÜK İLLERDE AKP’NİN KAYBEDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

Dr. Cemil Tugay; “Büyük illerde AKP’nin belediyeleri kaybedeceğini düşünüyorum. MHP ile ittifak yapmış olsalar bile AKP’nin bir taktiği var sıkıştığı zaman ayrıştırıcı bir söyleme dönüyorlar, halkın bir bölümünü terörizmle suçluyorlar. Geçmiş başarılarını konuşmaktan çok karşı gücü karalayıp güç elde etmeye çalışıyorlar. İzmir’de bu tutmuyor. İzmir halkı samimiyete bakıyor, bazı yerlerde insanlar hala kandırılabiliyorlar. Şehir efsanesi olan AKP belediyeciliğinin özü yol, inşaat, baraj, köprü yapmak hâlbuki insanlar bugün işsiz, asgari ücretler düşük. İnsanlar medeni şekilde yaşamakta sıkıntı çekiyorlar. Eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlar özel sektörde yer almaya başladı, halkın parasını almaya yönelik bu durumlar, ülkeyi de ekonomik krize sürüklüyor. Devletin sahip olduğu fabrikalar birer birer satıldı. Üretimi arttırmak zorundayız. İhracatı arttırmak zorundayız. Dış alımı azaltmak zorundayız. Yüksek dijital teknolojiyi taşımalıyız, gençlerimizi kaybetmemeliyiz. Bütün bunlara karşı bilinçli bir mücadele gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu mücadeleyi yaptığına inanıyorum.” dedi.

‘YEREL SEÇİMLERDE BAŞARI GENEL SEÇİMLERDE ÇOK ETKİLİ, OY KULLANIN’

Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay; “Yerel yönetimler her geçen gün daha etkin daha güçlü hale geliyor. Bunun en önemli nedeni merkezi yönetimin yerel sorunlara hakim olamaması. Yerel yönetim seçimleri çok önemli, yerel seçimlerde başarı genel seçimlerde çok etkili. Küçümsenmesi kesinlikle yanlış o yüzden oy kullanmayım şeklindeki yönelim kesinlikle yanlış. Bu seçimde yapılacak en kötü şey kesinlikle oy vermemektir.” dedİ.

‘BİR KİŞİ TEK BAŞINA KARARLAR VEREBİLİYORSA BAŞIMIZ BELADA DEMEKTİR’

Türkiye’nin geneline dostluk çağrısında bulunan Tugay şöyle konuştu; 
“Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz ama düşman olmamalıyız huzuru demokraside ve adalette aramalıyız. Bir kişinin dudağından çıkan sözle bir şeyler değişiyorsa, bir kişi tek başına kararlar verebiliyorsa başımız belada demektir. Çünkü her türlü karar ne kadar çok katılımcının etkisiyle verilirse doğru olur.”

‘SİYASETİ BELLİ İNSANLARA BIRAKMAKTAN ÇIKMALIYIZ'

Siyasetçilerin hizmet yarışında olması gerektiğini, halkın, özellikle gençlerin taleplerinin üst düzeyde olduğunu, halktan kopan bir siyaset olmaması gerektiği söyleyen Cemil Tugay sözlerini şu şekilde bitirdi; “ Siyaset halktan koparsa vahim sonuçlar olabilir. Bunun olmaması için yapılması gereken şey değişim talebinde olan insanların aktif siyaset içine girip çabalamaları gerekiyor. Burada en çok görev aydın kesime düşüyor. Siyaseti belli insanlara bırakmaktan çıkmalıyız. Eğer belediye başkanı olursam çok şeffaf, dürüst, katılımcı ve demokrat bir belediye başkanlığı sürdürmeyi planlıyorum.”

DERLEYEN: FATMAGÜL ÖNER

Editör: Haber Merkezi