CHP’li İlkay Girgin Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Karaburun Belediyesi’ne, Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Birimi’nden 9 polis gelerek evraklara ve bazı bilgisayarlara el koydu. Polislerin, Karaburun Belediyesi’nin yaz mevsiminde üç ay boyunca işletilen; öğrencilerin ve kadınların istihdam edildiği İncirlikoy ve Plaj Ardıç tesisleri ile ilgili olarak, beş ay önce Mülkiye Müfettişleri tarafından başlatılan incelemeye paralel olarak belediyenin hesaplarını incelediği öğrenildi.

‘İTİBARSIZLAŞTIRMAYA YÖNELİK!’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise olayın ardından bir açıklama yaptı. Yücel, Karaburun Belediyesi’ne yapılan işlemin yapılış şeklinin belediyeyi itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu vurguladı. Öte yandan Yücel, belediyede bir baskın ve arama durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Her türlü bilgi ve belgenin belediyeden resmi bir yazıyla istenebilecek iken, polis baskını varmış gibi bir algı yaratılarak belediyenin itibarının ve vatandaşların iradesinin hiçe sayılmasını çok çirkin bir algı operasyonu olarak değerlendirdi.

‘DEMOKRASİ ADINA ÜZÜCÜ’

Yücel açıklamasının devamında, “15 Temmuz öncesinde kaldığını düşündüğümüz bu yöntemlerin, her an karşımıza çıkması, ülkemizin hiçe sayılan demokrasisi ve adalet sistemi adına çok üzücüdür. Belediye Başkanımız İlkay Girgin Erdoğan ve bizler konuyu yakınen takip ediyor ve oluşturulmaya çalışılan algıya asla izin vermeyeceğimizi tüm İzmirlilerin bilgisine sunuyorum.” ifadeleri kullandı.

Editör: Haber Merkezi