Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir’de gözler İl Yönetim Kurulu toplantısına çevrildi. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu bugün saat 17.00’da haftalık olağan toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda kongreleri yapılmayan Bayraklı, Torbalı, Tire ve Kınık için kongre kararı alması beklenirken kulislerde de ilçe başkanlığına aday olacak isimler konuşulmaya başladı.

BAYRAKLI’DA BİRLEŞME İDDİASI

Bayraklı’da İlçe eski Başkanı Pınar Susmuş’un yönetimdeki istifalarla görevden düşürülmesi sonrasında kayyum olarak atanan Necati Şahin’in kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şahin geçtiğimiz süreçte adaylığını açıklamıştı. İl Başkanlığı ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın Şahin’i destekleyeceği öğrenilirken adaylık için Pınar Susmuş, Mehmet Yılmaz, Samed Tekin ve Münir Demir’in de ismi geçiyor. Samed Tekin geçtiğimiz süreçte adaylığını açıklamıştı. İlçe eski Başkanı Susmuş’un aday olmaması halinde Mehmet Yılmaz’ı destekleyeceği öne sürülürken aday olması durumunda ise Yılmaz, Tekin ve Demir’in Susmuş lehine adaylıktan çekilebileceği konuşuluyor.

TORBALI’DA ÇEKİŞMELİ YARIŞ

Torbalı’da İlçe eski Başkanı Erol Günaydın ve yönetiminin görevden alınması sonrasında kayyum alarak atanan Övünç Demir’in kongrede aday olacağı ve İl Başkanlığı’nın tam desteğini aldığı biliniyor. Adaylık için Faruk Akpınar ve Yıldız Sivrikaya’nın da ismi geçiyor. Akpınar, bir süre önce ilçe başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Belediye Başkanı Mithat Tekin, İlçe eski Başkanı Günaydın ve rahmetli İsmail Uygur’a yakın isimlerin Faruk Akpınar’ı desteklediği öğrenilirken Yıldız Sivrikaya’nın da aday olmayı istediği ancak İl Başkanlığı’nın aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Sivrikaya’nın görevinde kalması için aday olmasına sıcak bakmadığı da iddia ediliyor.

TİRE’DE SÜRPRİZ OLABİLİR

Tire’de sosyal medya paylaşımı nedeniyle disipline sevk edilen, sonrasında ise partiden istifa eden Hakan Şenoyar’ın yerine kayyum olarak atanan Şenol Sardoğan’ın kongrede aday olacağı ve İl Başkanlığı’nın desteğini aldığı belirtiliyor. Adaylık için, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran’a yakın olduğu iddia edilen İsa Karasoy’un ve Hidayet Petin’in de ismi geçiyor. İlçe eski Başkanı Şenoyar’ın ise desteklediği bir ismi son kertede aday olarak çıkarabileceği konuşuluyor.

KINIK’TA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Kınık’ta İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz’ın istifasının ardından kayyum olarak atanan Ahmet Kanat’ın kongrede aday olup olmayacağının netlik kazanmadığı belirtiliyor. Kanat’ın aday olup olmama konusunda karar vermek için delegelerin ve İl Başkanlığı’nın tavrını beklediği iddia ediliyor. İlçe eski Başkanı Yılmaz’ın da kongrede aday olup olmama ya da desteklediği bir adayı çıkarıp çıkarmama konusunda henüz karar vermediği, delegeler ve İl Başkanlığı ile istişarede bulunduktan sonra yol haritasını çizeceği konuşuluyor. Öte yandan adaylık için Onur Gönden, Erel Şengül ve Mehmet Çetinkaya’nın da ismi geçiyor. İl Başkanlığı’nın kongre için herhangi bir isimden yana henüz net bir tavır göstermediği öne sürülüyor

Editör: Haber Merkezi