Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önemli bir zirve gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Soyer’in toplantı için günler öncesinden ilçe başkanlarını bizzat kendi arayıp davet ettiği belirtildi. İzmir Marina’da bulunan bir restoranda saat 08.30’da başlayan toplantıda edinilen bilgilere göre; 14 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temeli atılacak olan Buca Metrosu temel atma töreni ile ilgili hazırlıklar konuşuldu. Kılıçdaroğlu’nun yeni il binasının açılışını da yapabileceği aktarıldı.

KOORDİNASYON KOMİTESİ

Toplantıda; CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 14 Şubat İzmir programı için koordinasyonun sağlanması adına bir komite kuruldu. Komitede; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İl Sekreteri Fulya Alçay yer aldı.

‘TÜRKİYE’YE DUYURALIM’

Toplantıda Başkan Soyer’in Buca Metrosu projesinin kent tarihinin en büyük yatırımı ve Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Bunu Türkiye geneline duyuralım, orada en az 10-15 bin kişi olmalıyız” minvalinde konuştuğu öğrenildi. Program için tüm ilçelerden araç kaldırılacağı, ihtiyacı olan ilçelere Büyükşehir Belediyesi’nin araç desteği sağlayacağı aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi