GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de gerçekleştirdiği çalıştayın ikinci gününde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke İzmir İl Örgütü ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Salıcı’nın örgüte sert mesajlar verdiği öğrenildi.

'PERFORMANSI DÜŞÜKSE GÖREVDEN ALIRIZ'

Edinilen bilgilere göre toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın, “Bundan sonra ilçe başkanlarını performans kriterlerine göre değerlendirmeyi düşünüyoruz. Örgütün muhakkak bir karnesi olacak. Bizden görevden alma beklemeyin. Siyasi sebeplerle görevden almalar olmayacak. Ama performansı düşükse, çalışmıyorsa o zaman görevden alınır. Bu il ve ilçe başkanları için geçerli” minvalinde konuştuğu öğrenildi.

İTTİFAK MESAJI

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise ittifakların önemine vurgu yaptığı aktarıldı. Salıcı’nın da ittifaklarla ilgili, “CHP ittifakın temelidir. ‘Şu partiyle bu partiyle ittifak yapacağız’ parti içinde bunları tartışmaya gerek yok. İttifakı CHP ile yapmak isteyenler olur. Biz kimseye ittifak yapın demeyiz, onlar bizi tercih edecek onlar bizimle beraber olmak isteyecekler. Bunu kendi içinizde tartışmayın. Biz onunla ittifakla yapalım, bununla ittifak yapalım diyecek taraf değiliz” şeklinde mesajlar verdiği belirtildi.

ÇARPICI ANKET PAYLAŞIMI

Salıcı’nın ayrıca toplantıda bir anket çalışmasını paylaştığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Salıcı’nın anketle ilgili; 2020’de seçim olursa CHP olarak yüzde 24,5 çıkıyoruz, CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ittifak yaparsa yüzde 37’yi buluyor, dağılmış ve kararsız seçmenler kazanılırsa da yüzde 45’i geçiyor’ açıklamasını paylaştığı öne sürüldü.

 'DİSİPLİN MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRIRIZ'

Salıcı’nın örgüte özellikle dağılmış ve kararsız seçmene yönelik çalışma yapmalarını söylediği aktarıldı. Salıcı’nın örgüte ‘üye çalışmalarına yoğunlaşın’ dediği de öğrenildi. Salıcı’nın ayrıca, “Parti içi disiplini bozacak, parti içi demokrasiye aykırı hareket edenler için disiplin mekanizmasını çalıştırırız’ diyerek uyarıda bulunduğu da aktarıldı. Toplantıda herkesin 5’er dakika söz aldığı ve görüşlerini dile getirdiği öğrenildi. Örgüt mensuplarından önseçim talebinde bulunanların da olduğu belirtildi.

'KAVGALI EVE KIZ VERİLMEZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de, “İktidar olmamız için birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerekir. Kavgalı eve kız verilmez. Uyum içerisinde çalışalım” minvalinde mesajlar verdiği belirtildi.

SORUNLU İLÇELERLE TOPLANTI

Öte yandan Salıcı ve Torun’un çalıştayın ardından Torbalı, Selçuk ve Gaziemir belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla birebir görüştüğü aktarıldı. Torbalı ve Gaziemir’de örgüt ve belediye başkanı arasında yaşanan sorunların masaya yatırıldığı, Selçuk görüşmesine ise CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun da katıldığı ve ‘Roman Köyü’ tartışmalarının görüşüldüğü öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi