İZ GAZETE  - Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir adaylarının belirlenme süreci, İzmirli politikacıların Ankara’ya akın etmesine, gerilimin ise dakika dakika artmasına sebep oldu.

Yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkan adaylarının belirlenmesinde etkili olacağı yönündeki iddialar üzerine, ‘istifa restleri’ de çekilmeye başlandı.

Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yeniden aday gösterilmesinin kesinleştiği yönündeki bilgiler, Atila muhaliflerini de harekete geçirdi.  Edinilen bilgiye göre, CHP Bornova İlçe Yönetiminin yanı sıra Bornova kadın ve gençlik kolları da Olgun Atila’nın yeniden aday gösterilmesi durumunda topluca istifa etmeye hazırlanıyor.

İSTİFAM CEBİMDE

Öte yandan, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun da, Seda Kaya’nın Konak Belediye Başkan adayı olarak atanmasına karşı, istifa restini çektiği öğrenildi. Gruşçu’nun yakın çevresine, “Seda Kaya aday gösterilirse, istifa dilekçem cebimde” dediği bilgisine ulaşıldı.

KOCAOĞLU’NDAN SON HAMLE Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise, CHP’nin Bursa aday tanıtım toplantısına katılarak, bir kez daha CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile temas kurmaya çalışacağı ve ilçe adaylarıyla ilgili fikirlerini paylaşacağı konuşuluyor.  

Editör: Haber Merkezi