İZGAZETE - Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi ve ardından ilk cuma namazının kılınmasından sonra sosyal medya hesabından ''Bu milletin bu minareler gibi dimdik ayakları üzerinde dikilme iradesi gösterdiğinin sembolik ifadesidir Ayasofya'daki bu cuma. Bize dayatılan lozan kilidinin bir maddesinin daha çöpe attık. Darısı diğer maddelerin...'' sözlerini kullanan Bergama ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'a tepkiler dinmiyor. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 'ya işini yapsın ya da siyaset' sözlerinden sonra bir tepki de CHP Bergama ve Kınık Gençlik Örgütü'nden geldi. CHP'nin iki gençlik yapılanması yaptıkları açıklama ile Kiraz'ı istifa etmeye çağırdı.

Açıklama şöyle; 

''Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya hesaplarından Cumhuriyet’i ve ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini zedeleyici paylaşımlar yaptığı tarafımızca tespit edilmiştir. Yapılan bu paylaşımların yanı sıra bir AKP yönetiminde yer alırcasına siyasal iktidarı açıkça öven kendisinden olmayanı da dışlayan bir tavır sergileyen paylaşımları da bulunmaktadır. Bu durum liyakata ve Devlet Memurları Kanuna aykırıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7. Maddesi bu konuyla alakalı kesin bir hüküm içerir. İlgili maddede devlet memurlarının hiçbir koşulda herhangi bir siyasi partiye üye olmasının mümkün olmadığı açıkça belirtilmiştir. Bununla birlikte devlet memurları bir siyasi parti, kişi ya da zümrenin yararına davranışlarda da bulunamaz. 657 sayılı Devlet Memurları kanununun 125. Maddesi herhangi bir siyasi partinin fayda ya da zarar göreceği şekilde bir faaliyette bulunan devlet memurlarının kademe ilerlemesinin durdurulmasını hükmeder. Kanunda açık olarak belirtilmesine rağmen göreve devam etmeniz ahlaka ve etik kurallara aykırıdır. 
Tüm bunlara rağmen Milli Eğitim Müdürü gibi önemli bir görevde olan Nuri Kiraz’ın eğitimci olmaması eğitim anlayışından uzak olduğunu açıkça göstermektedir. Bu durum bugünün geleceği olan çocuklarımız açısından oldukça vahimdir. Çocuklarımızın geleceği için üretemeyen ve oturduğu koltuğun hakkını veremeyen insanların o koltuğu işgal etmesi abesle iştigaldir.

Cumhuriyet Halk Partisi Bergama ve Kınık gençlik örgütleri olarak, size bulunduğunuz konumu hatırlatıyor ve istifaya çağırıyoruz!

Editör: Haber Merkezi