TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları, Konak Cumhuriyet Meydanı’nda AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’li isimlerin Fettullah Gülen ile olan fotoğraflarını sergiledi ve bir de basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan okudu.
Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Bedri Serter ve Tacettin Bayır, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrıu Gruşçu ve Balçova Belediyesi’nin eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın da katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları’ndan oluşan kalabalık sık sık “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Gençlik burada dimdik ayakta” sloganları attı.
Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, geçtiğimiz gün sergi açan AKP İzmir Gençlik Kolları’na sert ifadeler ile yüklendi. Uyan,  Bugün burada dün akıl tutulması yaşayan arkadaşlar 16 yıldır beraber yürüdükleri yolu hatırlatmak için bulunuyoruz. Biz onlara hatırlatacağız ki bir daha kandırılmasınlar, kandırıldıklarında olan yoksul halka oluyor. Olan bu ülkedeki işçiye öğrenciye oluyor. Ama Saray’da yaşayanlara hiçbir şey olmuyor” ifadelerini kullandı. 

‘PARTİNİZDE AH VAR, AH!’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatmıştı. 
AKP'ye sert ifadeler ile yüklenen Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan şunları söyledi:
“Sizin siyasi partinizde gençlerin ahı var. Sizin döneminizde sınav soruları çalınarak ÖSYM üzerinden FETÖ’ye verildi. Sizin döneminizde cemaattorpili alan onlarca insan bu devletin kadrolarına yerleştirildi. Sizin döneminizde bu memleketin esnafının ahı var. Sizin partinizde bugün burada bulunan polislerin, askerlerin ahı var. Çünkü bu emniyeti cemaate biz teslim etmedik, orduyu cemaate biz teslim etmedik. Biz size ‘teslim etmeyin’ dediğimizde ‘Hocaefendiye laf söylemek vatana ihanettir’ diyen AKP milletvekilleriniz var. Önce onları göreceksiniz ardından burada basın açıklaması yapacaksınız. Sizin partinizde ‘Fettullah Gülen sizin başınıza bela olacak’ diyen Kamer Genç’in ahı var” 

‘ALDIĞIMIZ NEFES HARAM OLSUN’

Buraya gelip açıklama yapan ama kendi partisinin il binasının yerinin ne zaman alındığından haberi olmayan gençlere sesleniyorum diyen Uyan, “Dün FETÖ’ye teslim ediyordunuz bu ülkeyi. Bugün başka cemaatlere teslim ediyorsunuz. İzin vermeyeceğiz. FETÖ’ye bu ülkeyi teslim edenler, terör örgütleri ile pazarlığa oturanlar bugün bu ülkede seçim yolu ile hesap verecekler. Hesabı sormazsak, onları iktidardan indirmezsek ve bu ülkeyi cemaatlerden temizlemezsek bize aldığımız nefes haram olsun” şeklinde konuştu.

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR’

Ozan Uyan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey sevgiliyi biz demedik. Devletin yurtlarındaki öğrencilerini FETÖ yurtlarına biz göndermedik. FETÖ’nün siyasi bağlantısını Genel Başkanımız açıkladı. Ben de buradan ilan ediyorum. Tutuklamazsanız namertsiniz. İçeri atmazsanız namertsiniz. FETÖ’nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır”
“Dün kandırılan arkadaş bir daha sesleniyorum” diyen Uyan, “Bir kez daha kandırıldık dememek için gelin altıokun gölgesinde siyaset yapın. Gerçekten bu memlekete inananlar altıokun gölgesinde siyaset yapıyor.Gelin birlikte siyaset yapalım. Bu ülkeyi birlikte değiştirelim. Ama bir kez daha söylüyoruz FETÖ ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni eşleştirmek hadsizliğin daniskasıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi