İZ GAZETE- Menemen Belediyesi Ocak ayı ikinci olağan meclis oturumu Meclis Birinci Başkanvekili CHP’li Mehmet Karabiniş’in idaresinde tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Başkanvekili seçimi için kura tekrarının yapılacağı toplantıda flaş bir olay yaşandı. CHP’li meclis üyeleri meclis gündeminde yer alan kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin önerge sundu. Mahkemenin davayla ilgili esas kararı vermediğinin gerekçe olarak gösterildiği önerge mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece kura çekimi hakkındaki madde meclis gündeminden çıkarıldı.

Meclis toplantısının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

‘BUNDAN SONRA YAPILMASI GEREKEN MAHKEMENİN NİHAİ KARARINI BEKLEMEK’

Meclis toplantısında kura çekimi ile ilgili maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Belediye meclisi bugün bir karar aldı ve mahkeme nihai kararını vermeden kuranın yenilenmesinin doğru olmadığına kanaat getirdi. Meclisin iradesinin üzerinde hiçbir şey yoktur. Meclis idaresi vesayet altına alınamaz. Bu konuda idare hukuku profesörlerinden alınan mütalaalar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı, yürütmeyi durdurma kararı uygulandı Deniz Karakurt görevi Mehmet Karabiniş’e teslim etti. Bundan sonra yapılması gereken mahkemenin nihai kararını beklemek. Mahkeme nihai kararı verdiğinde mahkeme kararı doğrultusunda gerekli işlem yapılacaktır” diye konuştu. 

‘YASAL OLARAK KAYYUM ATANMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Kayyum atanması söylemleriyle ilgili soruya da yanıt veren Yücel, “Yasal olarak burada kayyum atanması mümkün değil” dedi.

‘VALİLİK TALİMATLA HAREKET EDEBİLİYOR’

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in meclis toplantısının ardından kura çekimini gerçekleştireceğine yönelik açıklamasının sorulması üzerine CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt şunları söyledi: “Henüz meclis bitmeden ne ara karar verdiniz de 46. maddeye göre kurayı yenileyeceğinizi açıklıyorsunuz. Valilik maalesef talimatla hareket edebiliyor. Uygulayabilirler. Bizim yasalara saygımız sonsuz ama demokratik mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.”

Editör: Haber Merkezi