İZGAZETE - Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen Balkan Masası programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. 
 

Öztrak’ın testinin pozitif çıkmasının ardından programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de koronavirüs testi yaptırmış ve sonucun negatif çıktığını açıklamıştı.
Soyer ve Yücel’in ardından programa katılan CHP İzmir Milletvekilleri; Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Kani Beko ve Atilla Sertel de koronavirüs testi yaptırdı. Dört vekilin testi de negatif çıktı. Sındır test sonucununu sosyal medyadan açıklarken, Tacettin Bayır da kendisinin ve Atilla Sertel'in test sonucunun negatif olduğunu sosyal medyadan duyurdu. Kani Beko ise test sonucunun negatif çıktığını İzgazete'ye açıkladı. 

 

DÖRT NEGATİF 1 POZİTİF
Test sonucunu sosyal medya hesabından açıklayan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “7 Eylül akşamındaki Balkan Buluşması sonrası evimde 1 hafta izole bekleyerek dün tedbiren yaptırmış olduğum Koronavirüs PCR testinin sonucu NEGATİF çıkmıştır. Maskemizi mutlaka takalım, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyalım. Kovid-19 savaşını biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Koronavirüse yakalanan Parti Sözcümüz Sayın Faik Öztrak'ın da katılımıyla, Balkan Masası etkinliğinde bir araya gelmiş ve 2 gün sonra Sayın Faik Öztrak'ın test sonucunun pozitif çıktığı açıklanmıştı. Bunun üzerine dün, İzmir Milletvekili arkadaşlarımla, Medifema hastanesinde yaptırdığımız Covid testinin sonuçları açıklandı. Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve benim test sonuçlarım negatif çıkmıştır. Sosyal mesafe kurallarına uymaya, maske takmaya ve her zamankinden biraz daha fazla dikkatli olmaya ve devam edelim.”

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Buca Belediye Başkan Adayı gösterilen ancak sonra adaylığı düşürülen Suat Nezir’in koronavirüs testi pozitif çıktı. Nezir konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sevgili arkadaşlar, dün yaptırmış olduğum covit19 testinin pozitif olduğunu maalesef az önce öğrendim. Sağlık durumum şu an için iyi. Yakın zamanda benimle temas kuran arkadaşlarımın test yaptırmalarında fayda olacağını düşünüyorum. Sağlıkla kalın.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi