ÜRGEN TEPE /İZ GAZETE -  Yerel seçim takvimi yaklaştıkça kulisler ısınıyor. İlçe başkanı olduğu yandan bu güne kadar hiç durmadan çalışan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ile yerel seçimleri konuştuk.

CHP Çiğli İlçe Örgütü Başkanlığına seçildiğinden bu yana 40 gün geçen Mert Özcan, belediye başkan aday adayları ve meclis üyesi adayları ile birçok çalışma yürüttü. Özcan, muhtarlar ve STK'ları ziyaret ederek sorunlarını dinliyor ve raporlaştırarak genel merkeze sunuyor. 25 Kasım Pazar günü de aday adayları tanıtım toplantısı gerçekleştiren ilçe örgütü çalışmalarına son sürat devam ediyor. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Özcan, gazetemizin sorularına yanıt verdi.Özcan ekonomik krizden, ittifaka, saha çalışmalarından, hazırlıklara bir çok soruyu cevapladı.

Mart 2019'da gerçekleşecek olan 'Yerel Seçim' hazırlıklarınız nasıl gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü olarak neler yapıyorsunuz?

ilçe başkanımız belediye başkanlığı aday adaylığı için istifa ettikten sonra, yani kırk gün önce ilçe yönetimimiz, il başkanlığımız ve genel merkezimizin oluru ile ilçe başkanlığı görevini ben devraldım. Kırk gün oldu ama kırk günün kırkında da sahadayız. Her gün bir programımız var. Belediye başkan aday adaylarını ve meclis üyesi aday adaylarını partimize davet ettik. Burada onlarla toplantı yaptık.

Muhtarlarımızı ziyaret ettik ve kendilerini dinledik.Çünkü yerel seçimin sigortası muhtarlardır. Mahallelerin kısa ve orta vadede sıkıntılarının neler olduğunu, yeni örgüt olarak belediye ve büyükşehir olarak mahallelerindeki sorunları nasıl çözümü kavuştururuz bunları dinleyerek sorunları rapor haline getirdik. Bu sorunların çözüme kavuşması için elimizden geleni yapacağımızı dile getirdik. Bu hazırladığımız raporları hem ilçe belediyemize ve büyükşehir belediyemize ulaştıracağız.

Sivil toplum kuruluşlarını gezdik. Yine STK'ların dinlenmesini önemli olduğunu düşünüyoruz. Çiğli için ne yapılabilir diyerek Çiğli 'nin sorunlarını konuştuk. STK'ları ve Muhtarları tüm aday adayları ile buluşturma sözü verdik. Özellikle STK'ların ve muhtarların Çiğli'nin sorunları ile ilgili aday adaylarına bilgi vermesi gerektiğini düşündük. Bunu da en yakın zamanda eylem haline getireceğiz. İlçe kaymakamını ve emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek, yerel seçim çalışmalarının ilçemizde huzur ve sükunet içinde barışçıl bir şekilde geçmesini diledik. Biz de CHP Çiğli İlçe Örgütü olarak elimizden geleni yapacağımızı söyledik. İlçemizdeki siyasi partileri ziyaret ettik. Aynı temennilerimizi onlara da ilettik.

Yerelde bir ittifak konuşuluyor. Hatta AKP'nin ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı bir kez daha yerel seçimlerde gerçekleşecek .İzmir ve Çiğli özelinde böyle bir ittifakın karşılığı olur mu?

Elbette bir etkisi olacaktır. Fakat biz aday tercihini doğru yaparsak, doğru adaylarla seçime giderken biz hiçbir sıkıntı yaşamadan bu seçimi İzmir'de kazanırız. İlçe başkanları toplantısında ve genel merkez ziyaretimizde de bunu söyledim. Adayları örgüte soralım, yani ön seçim yapalım. Ön seçim olmaz ise eğilim yoklaması yapalım. Seçmen yapısı ile örgütün üye yapısı örtüşüyor ise bu yolla aday belirlenmesi en doğru ve adaletli olur. Çiğli de buna çok müsait bir ilçe, seçmen yapısı ve üye yapısı örtüşüyor. Böyle bir belirleme ile sandığa gidersek oyumuzu Çiğli de rekor düzeyde artırırız. Biz Çiğli'de MHP ve AKP ittifakının başarılı olacağını düşünmüyoruz. Biz doğru adayla aldığımız oyun üstüne en az 5 puan daha katarız.

İlçe başkanlığınız süresince yaşanılan ekonomik krizin Çiğli üzerindeki etkileri nasıl hissediliyor? İlçe Örgütüne yansıması nasıl ?

Kırk günlük başkanlığım süresince hemen her gün buraya vatandaşlar iş taleplerinde bulunmaya geliyor. Aile düzeni bozulanlar, gelip burada isyan etme durumuna gelmiş, bir yol parası dahi bulamayan ve çalıştıkları şirketler iflas etmiş bir çok vatandaşla karşılaşıyoruz. İçimiz açıyor. AKP'nin başkanlık sistemi ile vatandaşlara sunduğu şey açlık ve yoksulluk oldu. İnsanların ağıtlarının her gün kulağımızda olması bizi oldukça üzüyor. Elimizden geldiği kadar sanayi bölgesine belediyelerimize yönlendirmeye çalışıyoruz. Bize gelen işçi taleplerine göre yönlendirmeye çalışıyoruz. Fakat yetmiyor, AKP karanlığını işçi sınıfının üstüne kara duman gibi çöktü. Şirketler konkordato ilan ederken, onlar soğan depolarını basarak çözüm arıyor. Halkımız bu ekonomik krizin hesabını mutlaka ama mutlaka sandıkta soracaktır.

Adaybelirleme süreci devam ederken, siz Çiğli İlçe Örgütü olarak neler yapacaksınız. Ajandanızda nasıl bir yol haritası var?

Henüz partimizin genel merkezi tarafından başlatılmış bir seçim kampanyası ve genelgesi yok. Zaten bu seçimler karakter olarak yöreye göre şekil alıyor. Aday burada çok önemli bir yer alıyor. Biz çalışmaya devam ediyoruz. 1 Aralık Cumartesi günü muhtarımız ve aday adaylarımızı bir araya getiriyoruz. Çiğli de 18 aday adayımız var. İzmir'in en çok aday adayı olan ilçelerinden biriyiz. İnşallah bu bolluk sandığa da yansır. 'Muhtarlar konuşuyor, aday adayları dinliyor' adı altında bir toplantı düzenleyeceğiz. Muhtarlar nasıl bir belediye başkanı istediklerini anlatarak mahallelerde sorunları anlatarak çözüme kavuşmasını isteyecek. Aynı toplantıyı STK'larla da 2 Aralık günü düzenleyeceğiz. Yine 1 Aralık günü toplantıdan sonra tüm aday adayları ile birlikte el ele omuz omuza, birlik ve dayanışma ruhu ile saha çalışması yapacağız. Elimizdeki broşürlerle belediye başkan aday adaylarımız ve meclis üyesi adaylarımızla birlikte tüm ilçe örgütü ile sahaya ineceğiz. Hep birlikte gruplar halinde çok güzel bir çalışmaya imza atacağız. Çiğli'deki esnafları dolaşıp onlara çiçekler dağıtacağız. Yani bir Aralık Cumartesi günü Çiğli'de ziyaret edilmemiş esnaf bırakmayacağız. O gün CHP'nin alanda olduğunu neler yapacağımızı seçmenimize aktarmak istiyoruz.

Biz İlçe Örgütü olarak hazırız, partimiz start verdiği andan itibaren Çiğli'de hızlı ve güçlü bir şekilde örgütlememizi yapmaya başlayacağız.

Editör: Haber Merkezi