Buca siyasetinde ‘transfer’ tartışması yaşanıyor. AKP aralarında 1 kongre delegesinin de olduğu 70 kişinin CHP’den istifa edip AKP'ye katıldığını duyurdu. CHP’den jet tepki geldi: “Sadece 1 istifa var. O da delege değil.”
AKP Buca İlçe Başkanlığı, ilçe binasında düzenlenen törenle CHP’den istifa eden 70 kişiye AKP rozeti takıldığını duyurdu. Katılanların arasında kongre delegesi olan Ömer Sipahi’nin de yer aldığı açıklamıştı.

 

Rozet töreninde konuşan AKP Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan “Partilerin adı ya da çatısı önemlidir. Fakat asıl önemli olan ülkeye olan hizmeti ve içindeki fikirleridir partimizin kapısı herkese açık bu gün CHP’de siyaset yapan, siyaset yapmış, MHP’de siyaset yapan, siyaset yapmış arkadaşlarımız bizim yanımıza geldikleri zaman biz çok mutlu oluyoruz, memnun oluyoruz. Bizim için bu 7’de olsa çok değerli, 70’de olsa çok değerli. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü noktasında aynı düşünen insanların aynı çatı altında birleşmesi kadar da güzel bir şey yok. Arkadaşlarımızın göstermiş oldukları alicenaplık çok kıymetli, o yüzden sizlerin de bize katılıp bu noktada bizlere destek veriyor olmanız çok önemli, ben bütün arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
 

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’dan AKP’nin duyurduğu katılım törenine jet yanıt geldi. Akdağ, kongre delegesi olarak lanse edilen Sipahi’nin delege olmadığını ifade etti, partiden Sipahi dışında başka bir istifanın olmadığını açıkladı.

Akdağ, "AKP'nin duyurduğu CHP’den 70 kişinin istifası yalan. İstifa eden sadece  Ömer Sipahi var. O da duyurulduğu gibi delege değil. Önseçim delegesi değil kongre delegesi de değil. Sade bir üyeydi. Diğer verdiği isimlerde partimizden istifa etme durumları yok. AKP CHP’den sadece 1 sade üyeyi transfer etmiştir. Kongreden sonra bizde toplu istifamız yok. Parça parça katılımlar var. 2019 yolunda CHP’ye inanan 58 vatandaş gelip CHP’ye üye oldu. Yiğitler’de istifa eden 70 üye partiye geri döndü” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi