İz Tv ekranında yayınlanan Şeffaf Dosya programının canlı yayın konuğu CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı İrem Gökmen oldu. İzmir’in en genç İlçe Gençlik Kolları Başkanı olan Gökmen, gençlik kolları olarak ilçede yapılan çalışmalardan, ileriye yönelik projelerden bahsetti. CHP Gençlik Kolları Başkanlığına seçilme sürecini anlatan Gökmen, “İl Gençlik Kolları seçiminde gerçekleşen tartışma içerisinde önceki Başkan Hüseyin Gül’ün de yer alması sonucunda kendisi ve diğer kişiler disipline sevk edildiler. Buca Gençlik Kolları Başkanlığı görevinin boş bulunmasından dolayı Burak Kotan ve yönetim kurulu görevi bana tayin etti. Süreç hakkında çok konuşulacak bir şey yok. Göreve başladığım günden bu yana Hüseyin Başkanımızla aramızdaki iletişimi iyi tuttum. Açıkçası kendime ekiplere bölünmek değil, örgütsel anlamda birleşmeyi amaç edindim” dedi.

‘İLERİYE DÖNÜK PROJELERİMİZ VAR’

Yönetim kuruluyla olan iletişiminden ve ileriye yönelik çalışmalarına değinen Gökmen, “Yönetim kurulunu oluştururken, şahsım ve Burak Başkanımızın tercihleri üzerinden oldu. Üniversiteli, işçi ve işsiz ağırlıklı bir kurul oluşturduk. Arkadaşlarımın çoğunluğu önceki siyasi hayatımda da tanıdığım ve yol yürüdüğüm kişiler. Yaptığımız çalışmalarda ne yazık ki salgın sürecindeki kısıtlamalara takılıyoruz. Ancak çoğu çalışmamızı sosyal medya üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İleriye dönük birçok projemiz var. Umuyorum pandeminin bitiminde gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

‘SÜRECİ GÜZEL YÖNETİYOR’

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile aralarındaki iletişimin iyi olduğunu da söyleyen CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı Gökmen, “Herhangi bir sorun olduğunda ya da fikir alışverişinde ilk arayacağım kişi Başkanımız Burak Kotan oluyor. Bütün ilçelerdeki gençlik kollarının bu şekilde yol izlemesini tavsiye ediyorum. Kendisi süreci güzel yönetiyor. Alışılmışın dışında işler yapmak istiyor. Yaptığı projeler eğitimsel bazda oluyor” dedi.

Diğer ilçe başkanlarıyla da iletişiminin iyi olduğunu söyleyen Gökmen, sürekli irtibatta olduklarını ve projelerine yönelik fikir alışverişinde olduklarını sözlerine ekledi.

Kadın cinayetlerine yönelik ülkede izlenilen politikaları değerlendiren Gökmen, “Davaları takip ettiğimiz de sadece fiziksel değil, psikolojik şiddetinde çok olduğunu gözlemliyoruz. Partimizin de savunduğu 6284. maddenin önemli olduğunu her yer de vurguluyoruz. Aynı zamanda verilen cezaları caydırıcılığı da tartılışılır. İleriki süreçte İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için eyleme geçilmesini umuyorum. Kadınlar için güvenli maddedir. Bir yıl içerisinde 365’den daha fazla kadın cinayetinin olması oldukça kötü bir durumdur” açıklamasında bulundu.

CHP’nin erken seçimlerde kazanacağını söyleyen Gökmen, mevcut iktidarın CHP’nin güçlü bir ekiple her şeye hazırlıklı olduklarının farkında olduğunu da sözlerine ekledi.

‘SALGIN SÜRECİNİ YÖNETEMEDİLER’

Türkiye’deki salgın sürecinin yönetimi ve aşılama çalışmalarına yönelik konuşan Gökmen, “Salgın sürecinin başlangıcında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın süreci iyi yönetebildiğini düşünüyordum. Ancak daha sonra yapılan resmi açıklama diye nitelendirdiği ölüm sayısı ve vakaların yanlış olduğunu gördüğümüzde iktidara güvenilirliğin olmadığını anladık. Süreci iyi yönetemediler. Aşılama çalışmalarında da halkın sıraya girmesi düşüncesindeyim. Merkez Yönetim Kurulu üyelerine değil de, vatandaşa aşılama yapılmalıydı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sağlık Bakanını arayarak ‘Sıraya girmek istiyorum’ demesi bizler için de onur ve gurur verici cümleydi” dedi.