İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanlığı, Bergama Belediye Başkanı AKP’li Hakan Koştu’nun özel bir radyo kanalında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada AKP’li Koştu’ya eleştirilerde bulunurken, Bergama Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği ‘Millet Bahçesi’ projesi esnafı bitirme projesi olarak nitelendirildi. 

CHP Bergama İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

‘TALİHSİZ AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTUR’
Geçtiğimiz günlerde Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından özel bir radyo kanalına gündeme dair talihsiz açıklamalarda bulunulmuştur. Açıklamalarında sürekli İzmir’de yaşanan deprem ve pandeminin bahane olarak sunulduğu dinleyicilerin dikkatinden kaçmamıştır. Binlerce depremzedeye İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından kol kanat gerilmiş, bahaneler sayılarak görevden asla kaçılmamıştır. Hal böyle iken kamuya ait olan sosyal medya hesaplarında bile sürekli geçmiş döneme ‘hizmetsizlik dönemi’ olarak atıfta bulunan ve bulunduran belediye başkanının; kullanılamaz raporu verilen belediyeyi yine geçmiş dönem CHP Belediye Başkanı ve yönetiminin Bergama’mıza kazandırmış olduğu, bir türlü faaliyete geçirilemeyen Hasta Konuk Evi'ne taşıyacak olması ibret vericidir. Kamuoyu bu durumu da hayretle izlemektedir. 

‘ESNAFI BİTİRME PROJESİDİR’
Yine; Belediye başkanının secim öncesi halka açıkladığı vaatleri arasında bulunan Millet Bahçesi projesi kendi deyimiyle son onay aşamasına gelmiştir. Proje kendisi ve yönetiminin projesidir, fakat bu proje tamamen ‘esnafı mağdur etme, esnafı bitirme projesi’ olarak hayata geçirilmek istenmektedir. Belediye Başkanı; seçim çalışmalarında vermiş olduğu belediye işçisini koruma sözünü yerine getirmediği gibi şimdi de mağdur etmeyeceğini vaat ettiği esnafı bitirme çalışmalarına hız vermiştir. 

‘ACI GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ’
Bugün gelinen noktada üstün çaba ve gayretleriyle yüzde 30 oranında esnafa Millet Bahçesi projesinde yer verilebileceğini söylemektedir. Ayrıca bu talihsiz açıklamasında; durumu bazı STK temsilcilerine ve muhalefetin grup sözcüsü meclis üyelerine de daha önce açıkladığını beyan etmektedir. Sayın Başkan Millet Bahçesi sizin ve yönetiminizin projesidir. Esnafın birçoğunu mağdur edeceğiniz Millet Bahçesi projesinde ortaya attığınız yüzdelik rakamları önceden bazı STK temsilcilerine ve muhalefetin grup sözcüsü meclis üyelerine de açıklamanız acı gerçeği değiştirmez, bu mağduriyete bizleri ortak etmez. Bazı STK temsilcilerini ve muhalefeti sizin yaptığınız yanlışa, mağduriyete ortak etme çabanızı üzülerek seyrediyoruz. Tekrar belirtmek isteriz ki; Millet Bahçesi projesi sizin ve yönetiminizin projesidir.

‘GÖZDAĞI VERİLDİ’
Başkanın açıklamalarında geriye kalan ve projede işyeri bulamayacak yüzde 70 oranındaki esnafın mağduriyetinin ne olacağı merak konusudur. Ayrıca ikinci merak edilen konu ise; Millet Bahçesi projesindeki yüzde 30’luk işyeri sahibi olabilecek esnaf acaba hangi kriterlere göre belirlenecektir? Esnaf arasında kura mı çekilecektir? Ya da esnafın özgeçmişine mi bakılacaktır? Ağır ekonomik şartlarda ezilen, pandemi sürecinde geçim sıkıntısı çeken, kepengini kapatan, dayanacak gücü kalmayan, aldığı kredileri bile ödeyemeyen esnafa sıkıntıları yetmiyor gibi birde ekmek kapısı işyerinin ne olacağı telaşı eklenmiştir. Esnaf tek kelime ile çaresizdir. Esnafımıza işyeri verilecek yüzde 30 esnafın içerisinde kendisine yer bulabilmek için adeta gözdağı verilmiştir. Kısacası esnaf susturulmaya, dışarı da kalmamak için bastırılmaya, haklarını aramaması için sindirilmeye çalışılmaktadır. 

‘MAĞDUR EDENLERİN KARŞISINDAYIZ’
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçilmiş temsilcileri olarak; mecliste esnafımızın yanında, yasalardan gelen haklarının takipçisi, haksızlıkların ve hukuksuzluğun da tam karşısında olmaya devam edeceğiz. Daha önce Bergama’mızın yararına olan tüm projelere verdiğimiz destek gibi Bergamalı’nın malının bahanelerle elden çıkarılmasına göstermiş olduğumuz tepkiyi ve muhalefeti de yine göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Esnafımızın yanında, esnafımızı mağdur edenlerin tam karşısındayız.

Editör: Haber Merkezi