CHP İzmir İl Başkanlığı’nın, “Kongreler yapılacak” kararının ardından Bayraklı’da üçüncü İlçe Başkanı Adayı Mehmet Yılmaz oldu.  Yılmaz’ın, Bayraklı İlçe binasında yaptığı açıklamaya önceki ilçe başkanı Pınar Susmuş da katıldı.

-

'BAŞKA DERDİMİZ YOK'

Mehmet Yılmaz, “Herkes önünü iliklesin, örgüt burada… Ben örgütü arayıp buraya davet etmedim çünkü baskılara maruz kalsınlar istemedim ama örgüt yine de burada. Ben kimsenin ekmeğiyle oynanmasını, kimsenin ötelenmesini istemedim, asla istemem. Buna rağmen biz coşkuyu kongrede yaşayacağız, şölen, düğün yapacağız. Çünkü biz görev talep ediyoruz, biz partimizin iktidara yürümesini istiyoruz. Biz ülkemizi zulümlerden kurtarmak istiyoruz. Biz emperyalistlerin yaptıkları savaşlara ‘Hayır’ diyoruz. Biz barıştan, özgürlüklerden, biz özgür birey olmaktan yanayız, bizim derdimiz bu, bizim başka derdimiz yok” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NU CUMHURBAŞKANI YAPMAK İSTİYORUZ’

“Bizim insanlarımız işsiz, öteleniyor, hor görülüyor, adalet ve hukuktan payını alamıyor” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Biz bunların peşindeyiz. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz. Biz arkadaşlarımızla bunun çalışmasını yapıyoruz, örgütümüzün de böyle bir şeye çok susadığını gördüm” dedi.

Yılmaz ayrıca, “Kongrede eğer teveccüh gösterirseniz, biz ilçe yöneticileri olarak arkadaşlarımızla birlikte partimizi seçime hazırlamak, sandık görevlilerimizi eğitmek istiyoruz. Her sandık bölgesinde hukukçu arkadaşlarımız olsun istiyoruz. Mahalle temsilcilerimizin eğitilmesini, her yere broşürlerimizin dağıtılmasını istiyoruz. Biz yılda 1 kez yapılacak danışma kurulu değil 3 ayda bir mahallelerde partililerimizden oluşacak heyetle danışma kurulu yapmak istiyoruz. Ben mahalleleri geziyorum, Bayraklı’da ne yazık ki çok kötü gelenek tohumları atıldı ve Bayraklı ilçemiz kurumsallaşmadı” dedi.

'BIRAKIP GİTMEK YOK'

“Genel Başkanımız 5 siyasi partiyi bir araya toparlamış, emek veriyor, çalışıyor” diye konuşmasına devam eden Yılmaz, “Biz burada başka işlerle uğraşıyoruz. Biz burada ‘o mu ilçe başkanı olsun ben mi olayım’ diyoruz. Ben isterim ki, partimde 100 tane ilçe başkanı adayı olsun. Bu bizim ne kadar iyi insanlar yetiştirdiğimizin göstergesi olur, çok mutlu olurum. Eksiğim varsa bu konuda bütün örgütümden özür diliyorum. Yapamamışız. Bu yüzden 1 dönem sonra çok iyi gençler yetiştireceğimize inanıyorum. O gençler akıllı, zeki, dolu biz onları yetiştireceğiz, eğiteceğiz, bayrağı onlara vereceğiz ve yanlarında olacağız onların, bırakmak gitmek yok” dedi.

'CHP'DE ÇOK İNSAN GELİP GEÇTİ'

Yılmaz son olarak, “Ben ve arkadaşlarım sizlerin birlik, barış, dostluk içinde olmanızı sağlamak adına görev talep ediyoruz. Bu görevimizde kol kola girip Bayraklı’da yeni bir siyasi ufuk açmak istiyoruz. Bunu toparlamak ve CHP’yi Bayraklı’da kurumsallaştırmak istiyoruz. CHP kimsenin babasının malı değil,  çok insan gelip geçti ama parti var. Kuvayı Milliye’den beri var,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Genel Başkanlığından bugüne kadar var” dedi..

“HEPİNİZİ NOT ETTİM”

Mevcut başkan Necati Şahin ise, Yılmaz’ın konuşmasının ardından şu ifadeleri kullandı:

“Ben çok teşekkür ediyorum. Bayraklı yaklaşık 400 bin nüfusu olan çok ciddi bir yer. Böyle bir görev üstlenebilmek için ciddi bir insanın kendisinde güç ve enerji hissetmesi gerekiyor.  Abime de böyle bir enerji ve gücü kendinde bulduğu için başarılar diliyorum. Bizim başka söyleyecek bir şeyimiz yok. Bugün Mehmet abinin günü, o ne isterse konuşur ama hepinizi not ettim, her zaman bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi