TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da yaptığı bir konuşmada HDP’lilere yönelik ‘Sizin bu ülkede yeriniz yok’ söylemine Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Murat Çepni’den sert bir tepki geldi. Çepni, “Bu ülkeden gitmesi gerekenler Man Adaları’nda, İsviçre Bankalarında paraları olanlardır.” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da Bizim Doğu Anadolu'muz, Güneydoğu Anadolu Bölge'miz, Karadeniz'imiz, Akdeniz'imiz, Orta Anadolu'muz, Ege'miz var, Marmara'mız var. Ama bizde Kürdistan diye bir bölge yok. Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, yallah oraya git, Kürdistan'a. Sizin bu ülkede yeriniz yok söylemine Halkların Demokratik Partisi İzmir milletvekili Murat Çepni’den sert tepki geldi.

Çepni, “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan yine akıllara zarar bir açıklama yaptı. Bunu Trabzon’da yaptı. Aslında Kardeniz’i yaşanmaz hale getiren, Karadeniz halkını göç etmek zorunda bırakan, oraları inşaat çöplüğüne dönüştüren, yaylarını yabancı sermayeye peşkeş çeken iktidar, yine aynı Karadeniz’de milliyetçilik, vatanseverlik üzerinden halkları düşmanlaştırmak için bir söylem kurdu. Aslında biz bu söylemelere alışığız.” dedi.

Çepni, “Erdoğan, tıpkı Hitler’in yaptığı gibi, tıpkı İsrail’in Filistinlilere yaptığı gibi, tıpkı Türkiye’de 80 öncesinde ‘Komünistler Moskova’ya’ diyenler gibi Tayyip Erdoğan’ın çocuğu katledilmiş anneyi yuhalatması gibi, işçiye ‘haddini bil’ demesi, gençlere ‘ananı da al git’ demesi gibi bugün de bir akıl tutulması ile bir düşmanlık siyasetiyle halkları birbirine düşmanlaştıran, Kürt halkını öcüleştiren bir siyaset güdüyor.” diye konuştu.

‘MAN ADALARI’NDA PARALARI OLANLAR GİTMELİDİR’

HDP’nin 6 milyon oy almış olduğunu belirten, Çepni, “Aslında bütün siyaset, AKP’li olmayan herkesin düşmanlaştırıldığı bir siyaset. Bu siyaset türüne alışmıyoruz. Bu siyaset türünü her yerde teşhir edeceğiz. Bu ülkeden gitmesi gerekenler var. Onlar da Man Adaları’nda, İsviçre Bankalarında paraları olanlardır. HDP’liler bu ülkenin işçisi, emekçisi ve kadim insanlarıdır. Bu toprakların üreten emekçileridir. Dolayısıyla bu topraklardan gitmemiz söz konusu olamaz. Ama kurtuluşunu yabancı sermaye ile kurduğu ilişkide arayanlar, vatanperverlik adına yabancı sermaye ile ülkeyi parsel parsel satanlar gitmelidir. Bu ülkenin işçisi, emeklisi, demokratı, bu ülkede, bu topraklarda yaşamaya devam edeceklerdir.”

‘ERDOĞAN MERMİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR’

AKP’li seçmene de çağrıda bulunan Çepni, “Tayyip Erdoğan’ın bu halkaları, insanları siyasetine karşı biz bu ülkede bir arada yaşamı insanların birbirine düşmanlaşmadan, kamplaşmadan, birbirini severek birbirlerinin farklılıklarına saygı duymalarını esas alıyoruz. Biz aynı zamanda AKP’ye oy veren yurttaşlara sesleniyoruz. AKP sizin açlığınız üzerinden siyaset yapıyor. AKP, bizi yoksullaştırıyor. Merminin fiyatı üzerinden siyaset yapıyor. AKP, ‘merminin fiyatını biliyor musunuz’ diyerek siyaset yapıyor. Biz savaş siyaseti uygulanıyor derken bunu kast ediyoruz. Savaş politikalarına hayır demeden, Demokrasi, kardeşlik ve eşitlik mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi