CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- HDP İzmir Milletvekili Meclis Çevre Komisyonu Üyesi Ekolojist Murat Çepni mecliste yaptığı basın toplantısında Deniz salyası denilen müdilaj, mafya-devlet ilişkisi ve HDP yi kapatma davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

MÜSİLAJIN NEDENİ SERMAYE

Küresel iklim krizinin müsilaj, kuraklık, suların, ormanların yok olması gibi aşırı doğa olaylarının S.O.S verdiği uyarısında bulunan Ekolojist Murat Çepni, "Bütün bu sonuçların esas sebebinin sermaye şirketlerinin faaliyetleri kar odaklı tahribatlar olduğunun altını çiziyoruz. Biz bu ayırt edici yanımızı esasen ortaya koymak istiyoruz. 

Müsilaj başta Marmara Denizi olmak üzere büyük bir felakete dönüşmüş durumda. Bu hem denizin, suyun, doğanın tahribatını dönüşmüş durumda aynı zamanda insanların ve doğal yaşamın da geleceği açısından büyük bir risk oluşturuyor" uyarısında bulundu.

TÜRKİYE'Yİ ÇÖPLÜK HALİNE GETİRDİLER

AKP'nin Türkiye'yi dünyanın çöplüğü haline getirdiğini vurgulayan Çepni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi Kanal İstanbul, Salda Gölü’ne yapılmaya çalışılan millet bahçesi projeleri, İkizdere ve orman katliamları üzerinden sert bir dille eleştirdi. 

MÜSİLAJ/MAFYA DÜZEN İLİŞKİSİ

Türkiye'nin mafya, çete, tarikatlar tarafından vatan, millet, bayrak diyerek halkın bütün varlıklarına çöken bir sistemle karşı karşıya

olduğunu söyleyen Çepni, "Halka ve doğaya karşı her türlü suçu işleyen faşist ittifak, rant söz konusu olduğunda yan yana gelen bu ittifak, paylaşım mücadelesi ortaya çıktığında birbirlerine düşman hale gelebiliyorlar. Müsülaj ve mafya düzen ilişkisi tam olarak budur. Hiç birinin birbirinden bağımsız olmadığı günlerdeyiz. Marmara çevresindeki bu derin deşarj sisteminden vazgeçilmelidir. Biyolojik arıtma  modelinde hamle yapılmalıdır. Kısa ve orta vadede bütün bu tesislerin çalışmaları derhal durdurulmalıdır"  çağrısında bulundu.

MAFYA DÜZENİ İÇİN HDP'Yİ KAPATMAK İSTİYORLAR

Mafya ve rant düzeninin korunması için HDP'yi kapatmak istediklerini belirten Çepni, "Bu suç ittifakının pislikleri, Halkların Demokratik Partisi’nin, tüm sosyalist, emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesi sonucunda  ortaya çıkmıştır. Onların uykularını kaçıran, bugün panik içerisinde çıkış aramaya zorlayan şey bizim baş eğmeyen direnişimizdir. Sarayın bir odasına dönüştürülmüş mahkemeler, savcılar, hakimler ortaya bunca pislik serilmesine rağmen tek bir soruşturma açmaz iken, bugün aldıkları talimatlarla HDP’ye dönük kapatma davası açtılar. HDP’yi kapatmak bu mücadeleyi engelleyemez. Biz bu ortaya serilen pislikleri dikkatlice izliyoruz. Fakat buradan çıkarttığımız sonuç ise kendi mücadelemizi kararlıca sürdürmektir. O yüzden, örgütlenelim. Mücadelemizi yükseltelim. Bu faşist mafya yerle bir edelim. Tüm halklarımıza cesaret, kararlılık ve umut dolu mücadele günleri diliyorum."

Editör: Haber Merkezi