Cengiz Aldemir/ANKARA Meclis'te HDP'li milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan HDP İzmir Milletvekili Çevre Komisyonu Üyesi Murat Çepni, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz olayı ile ilgili herhangi gelişmenin olmadığını söyledi.

Deniz Poyraz'ın katillerini bildiklerini ve asla sıradanlaştırmayıp, unutturmayacaklarını vurgulayan Çepni, katliama bir devlet politikası sonucunda gelindiğinin altını çizdi.

AKP VE MHP KATLİAMIN YOLUNU AÇTI

Katliamın yolunu AKP-MHP Cumhur ittifakı'nın açtığını ifade eden Çepni," HDP'ye yönelik bu katliam siyaseti sarayın bekası için ortaya koyduğu bir proje. HDP yok edilirse bu halk düşmanı siyasetinin önünde hiçbir engel kalmayacağı düşünülüyor. HDP'li ve HDP'ye Gönül verenler ve sol sosyalist güçlere karşı Tayyip Erdoğan ve MHP faşist saldırılarıyla yıldırımayı amaçlıyorlar. Deniz Poyraz katliamı bir  devlet katliamıdır" dedi.

BU DEVLET KATLİAMIDIR

7 Haziran’dan sonra iktidarını kaybeden, tümüyle bir devlet krizi saplanan ve halklara karşı geliştirdiği soyguncu, talancı, inkârcı politikalardan başka hiçbir politikası kalmayan AKP MHP katliam siyasetini tekrardan gündeme getirdiğini ve devreye soktuğunu söyleyen Çepni, "HDP yok edilirse bu halk düşmanı siyasetinin önünde hiçbir engel kalmayacağı düşünülüyor. Ve bu süreç içerisinde kendilerinden olmayan, HDP ve HDP etrafında kümelenmiş devrimci, demokratik ve sosyalist güçlerin katliamı, yok edilmesi, tecrit edilmesi, felç edilmesi  tek politika haline getirildi ve HDP ve HDP oy veren, HDP’ye gönül veren herkes başta Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli tarafından yok edilmesi gereken güçler olarak tarif edildi. Ve sokakta ırkçılıkla, milliyetçilikle zehirlenmiş ve bu politika etrafında örgütlenmiş, eğitilmiş katil sürüleri çeteler her defasında burada durumdan görev çıkarttılar. Bu anlamda, bu katliam, bir devlet katliamıdır. Katliam siyasetinin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

SALDIRI O ÇADIRDA PLANLANDI

Katile Ankara’da verilmeyen silah ruhsatının İzmir’de verildiğini, poligonda atış eğitimi aldığına ve HDP İl binası önündeki çadıra dikkat çeken Çepni, "Bütün bunlar olurken. Partimizin hemen önünde bir polis çadırı var.HDP’ye dönük saldırıları organize eden bir çadırdır. O çadırı derhal kaldırın diyoruz. Bu katliam AKP ve MHP’nin ve onun sözcülerinin örgütlediği siyasetin sonucu gerçekleşti. Çünkü “abicim” diye karşılayan polislerden bahsediyoruz. Çünkü, birisi üniforma giymiş, birisi giymemiş. Katliamdan sonra gerçekleştirilen protesto eylemlerine polisin yaklaşımından biliyoruz.  Tıpkı Suruç’ta olduğu gibi" sözleriyle tepki gösterdi.

HESABINI SORACAĞIZ

Katilin İzmir Valiliği’nin sahibi olduğu Balçova  termal otele defalarca gittiğini, SADAT ile ilişkisi

sorgulayan Çepni, polisin Poyraz ailesini taciz etmekle meşgul olduğunu belirterek, şöyle konuştu: " AKP ve MHP  suçüstünde yakalandılar. Çünkü aynı sözleri söylemeye, aynı provokasyon cümlelerini kurmaya devam ediyorlar. Deniz Poyraz, Devlet Bahçeli’nin adını ağzına alamayacağı kadar onurlu, tertemiz bir insandı, bir HDP’lidir. Devlet Bahçeli,  bizim yoldaşlarımızı ağzına dahi alamaz. Onlar, sekiz maaş alan, dokuz maaş alan, devletin olanaklarını arkasına alıp, halkı soyan vatan, millet, bayrak edebiyatı ile tüm pisiklerini örtmeye çalışanların temsilcileridir. Korkmakta haklılar. Uykularının kaçması çok normal. Çünkü Deniz Gezmiş’lerden, Deniz Poyraz’lara “Denizleşmeye” devam edeceğiz. Ellerimiz katillerin yakasında olmaya devam edecek. Bu zulüm, inkar, katliam siyasetine karşı mücadelemiz sürecek. Bu gün en ağır şekilde bir kriz yaşayan saray faşist koalisyonu karşısında halklarımız dimdik ayakta. HDP dimdik ayakta. Deniz Poyraz’lar dimdik ayakta. Deniz Poyraz’ın ideallerini gerçekleştireceğimize, o tertemiz gülüşünü büyüteceğimize ve hesabını mutlaka soracağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz."

Editör: Haber Merkezi