DERLEYEN: BÜŞRA MURATDAĞI/ İZ GAZETE- İZ Televizyonu’nda Pınar Teke ile Gündoğdu programına konuk olan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından partiye yönelik açılan kapatma davasından, 6'lı ittifak partisinin görüşme sürecinden ve 1 Mayıs’ta alanlarda olunacağına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. HDP Parti Meclisi ve diğer kurumlarla birlikte büyük kongreyi toplamak için hazırlıklara devam edildiğini söyleyen Çepni, “Uzun zamandır gerçekleştirdiğimiz il ve ilçe kongrelerimizi tamamlamak üzereyiz. Kongrelerimiz öncesinde alanlarda yoğun bir alan çalışması gerçekleştiriyoruz. Halkla buluşup HDP’yi kongrelerin önemini anlatıyoruz. Aynı zamanda örgütlenme çağrısı yapıyoruz. Partimizi her şeye rağmen örgütlemeye devam edeceğiz. HDP’nin kapatılması üzerinden kendilerine siyaset devşirmeye çalışanlara bir yanıt olacak” dedi.

‘6’LI MASADA YERİMİZ OLMAZ’

‘Millet İttifakı’nı oluşturan 6 siyasi partinin arasında HDP’nin olma ihtimali yok’ diyen Çepni. HDP demokrasi gücüdür. En başta işle ekmek mücadelesi ile demokratik özgürlüklerin birleşmesidir. Türkiye’nin yapısal sorunları var. Bunların başında kürt sorunu geliyor. Kürt sorunu ortadan kalktığında MHP ve AKP’nin hatta İYİ Parti’nin topluma söyleyecek başka politikası kalmaz. 6 ‘lı masada bizim yerimiz olmaz. HDP bir halk ittifakıdır. 1 Mayıs, Nevruz meydanları bizim esas ittifakımızdır. Tüm halkımıza HDP etrafında kenetlenin derken gelin üye olun demiyoruz. İçinde 6 bileşen parti var. Sayamadığım kadar çok var. HDP tek bir parti değil. Güçlü bir HDP fikriyatı emin olun bu sorunlara esaslı bir çözüm getirecektir” açıklamasında bulundu.

1 MAYIS ÇALIŞMALARI

HDP’li Çepni, 1 Mayıs’ta alanlarda buluşmak için çağrıda bulunarak, “Genel olarak bir beklenti ve isyan halindeyiz. Herkes kendi durumundan yakınıyor. Biz HDP olarak birlikte başaracağımızı söylüyoruz. Bize oy verin sizi kurtaralım demiyoruz. Yaptığımız gezilerde alttan alta biriken enerjiyi gördük. Ortada muazzam bir birikim olduğunu gördük. Nevruz’da olduğu gibi, 1 Mayıs’ ta da bunları bekliyoruz ve çağrımız herkes kendi isyanını alıp gelsin. Tek bir slogan olmasına gerek yok. Herkes kendi sloganıyla 1 Mayıs meydanlarına aksın” dedi.

Editör: Haber Merkezi