Cengiz Aldemir/ ANKARA- Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi meclis genel kurulunda yaptığı konuşmasında, memleket partisinin gücünü cumhuriyetin antiemperyalist, kamucu, halkçı, devrimci ve laik dünya görüşünden aldığını belirterek, "Gövdemizi çağdaş, demokratik ve bilimsel dünyanın evrensel değerleri oluşturuyor. Dallarımızdaki çiçekler ise Anadolu'nun hümanist ve kadim aşk bilgeliğiyle hayata kucak açıyor. Bizim duruşumuzu 6 ilke belirliyor ve bu ilkeler yolumuzu aydınlatıyor. Partimiz Atatürk'ü tartışamazsın; tartışanlar var, oraya gidebilirsin. Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Bakın, bize kimse "hoca efendi" dedirtemedi, Türkçe olimpiyatlarında yağ çektirtemedi, bize kimse "İmralı'yı muhatap al." da diyemez. Biz her türlü ayrımcılığın karşısındayız; din, dil, ırk, kadın, erkek, cinsiyet. Biz camide de cemevinde de kamplaşıp milletin bölünmesini istemiyoruz, her türlü ayrımcılığa karşıyız" dedi.

İLKELERİMİZ

Partilerinin doğaya, çevreye saygılı, siyasette ranta karşı, kadına şiddeti ve çocuk istismarını yüksek sesle kınamanın diğer 3 ilkeleri olduğunu vurgulayan Çelebi, "Bir diğer ilkemiz Cumhuriyetimizin kurucu felsefesi, ulusumuzun birliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür. "Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan, gök vatan bir bütündür, parçalanamaz." diyoruz, bu nedenle de Anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgimizdir. Biz farklıyız, Türkiye'nin en demokratik partisiyiz, parti içi demokrasi var. Partide demokrasiyi yaşatmayanlar ülkeye demokrasi getirmez, kimseyi kandırmayın burada" ifadelerini kullandı.

FELSEFEMİZ CUMHURİYETÇİ DEMOKRAT 

Memleket Partisinin Genel Başkanını üyelerin seçtiğini, Genel Başkanın görev süresinin 2 dönem olduğunu, aday belirlemede eşit temsile dayalı fermuar sisteminin uygulandığını, Cumhurbaşkanı adayının tüm üyelerin katılımıyla, ön seçimle seçecek demokratik bir sistem kurduklarını ifade eden Çelebi partisini, "Memleket Partisi cumhuriyetçi demokrat bir felsefeyi benimsemektedir. Cumhuriyetin eşitlik ilkesi ile demokrasinin özgürlük felsefesini birleştiren felsefe cumhuriyetçi demokrat felsefedir. Millî iradenin hâkim kılınması, tek adam değil, halkın yönetiminin kurulmasıdır. Sadece kanun önünde değil, eğitimde, sağlıkta, siyasette, refahın bölüşümünde, yarışta, hayatı güzel yaşamada, güvenli gıda ve barınmada halkların, fırsatların ve ortamların eşitliğini sağlamak demektir. Cumhuriyetçi demokrasi anlayışı devletlerin sadece bir gözlemci ya da hakem konumundan çıkarak insanlığın karşılaştığı sorunlar karşısında belirleyici ve aktif bir tutum sergilemesini öngörmektedir. Etkin bir kamu-özel sektör dengesi gözeten planlı demokratik anlayışını sergilemektedir. Evrensel aklın bu kadim aşk geleneği ve dostluk yüreğiyle harmanlandığı büyük Türkiye hümanizmi fikridir. Cumhuriyetçi demokrasi millî ekolojik duyarlılıktır. Yeşil devrimlerle mavi vatanı, yeşil vatanı, gök vatanı koruma ve geliştirme, hepsini birlikte cennet vatan yapma iradesidir" sözleriyle tarif etti.

BİZ KİMSENİN YANINDA DEĞİLİZ

Partilerin ittifaklar konusunda 3'üncü yolu açtığını kaydeden Çelebi şöyle konuştu: "Ne cumhur ne millet tek yol memleket." diyoruz. Biz kimsenin yanında değiliz, ittifaklarla yola çıkmıyoruz, biz mavi vatanın yanındayız, biz Azerbaycan'ın yanındayız, biz Atatürk cumhuriyetinin yanındayız, ulus, üniter, laik devletin yanındayız, Mehmetçik'in yanındayız biz, ittifakımızı halkla yapacağız dolayısıyla Türk milletinin yanındayız. Rengimiz mavi, hayalimiz toplumsal barış ve mutluluğumuzun gökyüzü enginliğinde toplumsal adaletimizin de deniz duruluğunda mavi olduğu bir Türkiye'dir. Partimiz büyük Türk milletinin zorlukları ve engelleri her zaman aşmasını bilmiş çelikten iradesinin yansımasıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara memleket, adalet, vicdan, iş yani mavi diyerek bir aydınlık yanıt veriyoruz. Memleket Partisi bu hayali hayata geçirmenin iradesi ve kudreti olarak karşınızdadır. Bizler yürekli, onurlu insanların yaşadığı, mutlu, barış içinde ve adil bir memleketin hayalini canlandıracağız, o hayal için hep birlikte çalışacağız ve halkımızla birlikte geleceğimizi geri alacağız diyoruz, yarınlar hepimizin diyoruz, vatana millete hayırlı olsun."

Editör: Haber Merkezi