Cengiz Aldemir/ ANKARA - Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi meclis genel kurulunda yaptığı konuşmasında, 28 Şubat davasının FETÖ kurgusu olduğunu ve tutuklu generalleri eziyet edildiğini söyledi.

ANAYASA MAHKEMESİ NE İŞE YARAR?

Askerin siyasete müdahale etmesinin kabul edilemez olduğunu ve siyasetin emrinde olması gerektiğini vurgulayan Çelebi, 28 Şubat davasının iddianamesini hazırlayan savcının FETÖ terör örgütü üyeliğinden 17 yıl ceza aldığını ve kozmik odaya girilmesinin baş aktörü olduğunu anımsatarak, "28 Şubat kararları başkadır, 28 Şubat davası başkadır. 28 Şubat davasında 28 Şubat kararları gündeme hiç gelmemiştir. İddianameyi yazan Savcı Mustafa Bilgili, kozmik odaya girişin başaktörüdür, FETÖ'den 17 yıl ceza almıştır. Savcıya belge veren Yüzbaşı Tamer FETÖ nedeniyle ihraçtır. Usul esasın kapısıdır. Savcısı, tanığı, bilirkişisi FETÖ olan bir davada usule uygun yargılamayı istemeyenler adaletten hiç bahsetmesin. Anayasa Mahkemesi ne iş yapar?" diye sordu.

FETÖ KURGUSUYLA EZİYET ETMEYİN

28 Şubat davasının hukuksuz bir dava olduğunu, tutuklanan generallere FETÖ kurgusuyla eziyet edildiğini vurgulayan Çelebi, milletvekili olan hukukçu üyelere seslenerek, " Bu Meclisin hukukçu vekilleri neden susar? İnsanlar öldükten sonra mı harekete geçeceksiniz? Yeniden yargılama kararı alınmalıdır, adil yargılama herkesin hakkıdır. 80 yaşındaki insanlara FETÖ kurgusuyla eziyet etmeyin diyorum, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum."

Editör: Haber Merkezi