İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’ne kurulan bit pazarında iftar yemeği düzenledi. Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkanı Murat Gürer programda yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini açıklayarak, "Biz istiyoruz ki İzmir’i ısıtan bu güneş, Karadeniz’in fındık ve çay bahçelerini de ısıtsın. Doğu Anadolu Bölgesi’nde çaresiz ve işsizlere umut olsun. Yurdumun kanayan yarası Güneydoğu’ya merhem olsun. Toroslara ve Çukurova’ya nefes olsun. Konya'daki çiftçiye bereket, Ankara gecekondularına ışık olsun. Tüm Türkiye aydınlansın diyoruz. Ülkesini aydınlık yarınlara kavuşturmak için eşi ile birlikte karanlıkta oturan bilge başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyoruz. İzmir’in güneşi tüm Türkiye’ye yeter..." ifadelerini kullandı. 

İftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı başdanışmanı Mehmet Altan, Büyükşehir Belediye Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın, muhtarlar ve dernek başkanları katıldı. Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkanı Murat Gürer programda yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediklerini belirtti.

'ADAYIMIZ SOYER'

Dernek başkanı Murat Gürer konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz, önümüzdeki bir yıl içinde ülkemizde çok önemli bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Birçok kesimden, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları kendi Cumhurbaşkanı adayını açıklıyorlar.

Bizim de bir adayımız var. Bizler; geçinemeyenler, yoksullar, pazar artıklarıyla doymayan çalışanlar, çöpten topladıkları kağıt parçası ve eski eşyaları satıp geçinmek zorunda kalanlar, işsizler, KHK ile işten atılanlar, emeklilikte yaşa takılanlar, emekli olup da ek iş yapmak zorunda kalanlarız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız bir köylüdür. Sabahın erken saatlerinde kasket ve poşusunu giyerek köy köy dolaşan, çiftçinin derdini dinleyip çözümler arayandır. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız işçidir. Baretini giyinip, şantiyelerde, tamirhanelerde, inşaatlarda mesai harcayandır. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız insandır. Büyük İzmir depreminde enkaz başında gece gündüz arama kurtarma çalışmalarını sevk ve idare eden, çıkan her cenazede gözyaşı dökendir. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız demokrattır. Bütün diller, dinlere, renklere saygılıdır. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün adaşı, yoldaşı büyük dava adamı Mustafa Tunç Soyer’dir.

Biz istiyoruz ki İzmir’i ısıtan bu güneş, Karadeniz’in fındık ve çay bahçelerini de ısıtsın. Doğu Anadolu Bölgesi’nde çaresiz ve işsizlere umut olsun. Yurdumun kanayan yarası Güneydoğu’ya merhem olsun. Toroslara ve Çukurova’ya nefes olsun. Konya'daki çiftçiye bereket, Ankara gecekondularına ışık olsun. Tüm Türkiye aydınlansın diyoruz. Ülkesini aydınlık yarınlara kavuşturmak için eşi ile birlikte karanlıkta oturan bilge başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenmek istiyoruz. İzmir’in güneşi tüm Türkiye’ye yeter..."

Murat Gürer, konuşmasını yoğun alkış ve tezahürat eşliğinde tamamladı.

BELEDİYE KAPISI VATANDAŞLARA AÇIK

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i başdanışmanı Ahmet Altan, ülkemiz zor günlerden geçtiği bu süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman halkın hizmetinde olduğunu, İzmir’in en büyük şansının Tunç Soyer olduğunu, belediye kapısının tüm vatandaşlara sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Program semazen ve Hacivat- Karagöz gösterisinden sonra sona erdi.

Editör: Haber Merkezi