TUGAY CAN  / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Murat Haluk Öncel, ofisinin tabelasına yönelik  İzmir Büyükşehir Belediye yetkilileri tarafından cezai işlem uygulanacağı yönünde bir ihbarname ile karşılaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Murat Haluk Öncel'in, Bayraklı’da bulunan ofisinin tabelasına İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından cezai işlem uygulanmak üzere yasal işlem başlatılacağı söylendi.

Öncel’in tabelasında Cumhuriyet Halk Partisi logosunun dışında sadece mesleğinin yazması dikkat çekerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne gerekçe ile cezai işlem başlattığı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

İşte o ihbarname;

‘BURADA BİR KASIT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

Kendisine gelen ihbarnameyi gazetemize değerlendiren Öncel, siyasi tabelaların bu tarz vergilendirmelere dahil olmadığını söyledi. Geçen seçim döneminde de aynı hadisenin yaşandığını belirten Öncel, “Her değiştirilen tabelaya vergi isteniyor. Ancak bu doğru değil. Burada bir kasıt olduğunu düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediye çalışanlarının bu işgüzarlıklarının doğru olmadığı kanaatindeyim.” diye konuştu.

‘SİYASİ TABELALARA TUTANAK TUTULMAZ’

Öncel ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hukuki olarak itirazlarını ilettiklerini belirtirken, “Tabela vergimi zaten ödemiş birisiyim. Siyasi tabelalara tutanak tutulmaz. Ayrıca şirket tabelam için beyanname vermişim vergimi ödüyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi