İZ GAZETE - İzmir'de yerel seçim heyecanı devam ediyor. İzmirliler sabah saat 8'den itibaren oy kullanma işlemine başlarken, Buca'da bir seçim ihlali yaşandığı bilgisine ulaşıldı. AKP'lilerin sandık çevresinde siyasi söylemler içeren bileklikler taktığı öğrenildi.

YASAL OLARAK SANDIK ÇEVRESİNDEN UZAKLAŞTIRILMASI GEREKİYOR

Buca'da bulunan  Ege İhracatcı, Sınav Koleji, Buca Ortaokulu, Fatma Saygın, Ali Kuşçu İlkokulu, Ali Kuşçu Ortaokulu gibi okullarda AKP'li sandık görevlilerinin mavi bileklikler taktığı bilgisine ulaşıldı.  Yasaya göre Sandığın konulduğu bina, yapı ve bunların müştemilatında hiç kimse, başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi parti veya adaya ait rozet, amblem veya benzeri işaretler ya da propaganda amaçlı yayınlar taşıyamaz; yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamaz.

Ayrıca yine aynı yasada bu fıkra hükümlerine uymayan kişilerin kolluk güçleri tarafından sandık ve çevresinden uzaklaştırılacağı hükmü de yer alıyor.

CHP'DEN İLÇE SEÇİM KURULU'NA İTİRAZ

Öte yandan edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Sekreteri Nurhayat Yılmaz'ın Buca İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ettiği bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi