Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis genel kurulunda konuşan İYİ Parti Gurup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan’ın, TRT'deki konuşması için, teklifin TRT'den geldiğini, son dönemde Cumhurbaşkanı danışmanıyla uzun görüşme yaptığı sözlerini hatırlatarak, “ Cumhurbaşkanlığı olarak kırmızı bültenle aranan bir teröristle neden görüşüldüğü, kimin görüştüğü kamuoyunun malumu değildir. Bu konuyla ilgili, İYİ Parti olarak iktidar partisinden açıklama bekliyoruz” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARININ BİLGİSİ VAR MI?

Açıklanması gereken bir diğer konunun ise Cumhurbaşkanı danışmanıyla Osman Öcalan görüşmesinin Cumhur İttifakı'nın diğer ortaklarının bilgisi dâhilinde mi gerçekleştiğini soran Dervişoğlu, AKP Gurup Başkanvekili Cahit Özkan’a dönerek, “Teröristle görüşmek veya teröristi ekranlara çıkararak ondan medet ummanın yerlilik ve millîlikle bağdaşan yanı neresidir? Bu da merakımızı mucip bir konudur. Aslında adım gibi de emindim, saray şürekâsının İstanbul seçimlerini kazanmak uğruna, kırmızı bültenle aranan Abdullah Öcalan gibi bir teröristle temas kurmaya kalkışması durumuna Milliyetçi Hareket Partisi'nin hem rıza göstermeyeceğini hem de müsaade etmeyeceğini müktesebatım itibarıyla biliyordum ama bunun Meclis tutanaklarına geçerek tarihe şerh edilmiş olması da benim açımdan önemlidir. Ben bir hususu tekraren soracağım. Cahit Bey, her şeye cevap verdi ama Osman Öcalan'la görüşülmesi meselesinden Milliyetçi Hareket Partisinin haberi var mıdır yoksa niye cevap vermediniz?” diye sordu.

YALANDAN MEDET UMMAYIN

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın, anayasa taslağı görüşmelerine ilişkin kendisine bazı sorular yönelttiğini ancak cevabını AKP Gurup Başkanvekili Cavit Özkan’ın verdiğini belirten Dervişoğlu,” Bu konuyla alakalı tevatürlere, efendim, dedikodulara, tezviratlara itibar etmenin bir anlamı yok. Meclisin çatısı altında siyasi partilerimizin temsilcileri zaten bunlara cevap verdi. O iddiaları Sayın Kılıçdaroğlu yalanladı. HDP'nin 2 Eş Başkanı yalanladı, gündeme geldiği andan itibaren de zaten biz yalanlamaya devam ediyoruz; yalandan medet ummanın kimseye bir faydası yoktur. Meşru siyasetçilerin meşru beyanları da ortadadır. Bir şey söylenince onun siz hukukçusunuz hayatın doğal akışına uygunluğu öncelikle göz önüne alınmalı” sözleriyle tepki gösterdi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEN MALZEME ÇIKMAZ

AKP’nin anayasa taslağının amacının, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'nci turunu kendi lehine çevirmek için hazırlanmış bir çalışma olduğunu ileri süren Dervişoğlu, bu çalışmadan hiçbir şey çıkmayacağını vurgulayarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1'inci turu ile 2'nci turu arasında on beş gün var. Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni seçilmiş Parlamentonun üyeleri yemin bile etmemiş, böyle bir durumda Anayasa değişikliğini hayal etmek bile ancak akıldan vareste olan insanların yapabileceği bir iş. Buradan size bir malzeme çıkmaz, buradan size bir siyasi spekülasyon alanı doğmaz” diye konuştu.

SARAY HARCAMASI 4 KAT ARTTI

Ekonomik kriz ve pandeminin de etkisiyle 2020 yılının çok zor geçtiğini ev kadınları, gençler, çalışanlar, emekliler ve esnafın tasarruf yapmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Dervişoğlu, işini kaybeden, iş bulamayanların ise tasarruf etmenin yanında, kendilerine yapılan desteklerle yaşamaya çalıştıklarını dile getirdi. Saraya araç alımının 2 kat arttığını, vatandaşı kuru ekmeğe tamah eder hâle getirildiğini vurgulayan Dervişoğlu, “Hâl böyleyken milletimizin 2021 yılı bütçesinden en büyük beklentisi de tasarruf oldu doğal olarak. Millet tasarruf ederken Hükûmetin de tasarruf etmesi gerekirdi. Fakat Hükûmet har vurup harman savurmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı sarayının yıllık harcaması bir önceki yıla göre 4 kat arttı” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi