TUGAY CAN / İZGAZETE – 24 Haziran seçimlerinin en çok konuşulan konularından biri olan ekonomik kriz, AKP’nin yeni kabinesinin açıklanmasının ardından yükselişe geçen dolar ile birlikte kendini yeniden hissettirdi. Ayrıca 24 Haziran seçimlerinin ardından birçok tüketim malzemesinde artan fiyatlar ile kendisini hissettiren ekonomik kriz ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Böke, “Saray ekonomisinin faturasının acı reçetelerle halka yıkılmaması için mücadele edeceğiz, etmeliyiz.” dedi.

REZERVLERİN SONU VAR

Böke sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada, “Mayıs ödemeler dengesi istatistikleri gidişin nereye olduğunu gösteriyor! Cari açık 58 milyarla milli gelirin neredeyse yüzde 7'sine yaklaşıyor! Cari açık dizginlenemez şekilde büyüyor ve artık ‘’gizemli’’ kaynaklardan ve Merkez Bankası rezervlerinden finanse edilebiliyor. Gizemli kaynağın yarını da gizemli. Rezervlerin ise sonu var. Önümüzdeki dönemde ya cari açık azaltılacak, ya da yeni kaynak bulunacak.” İfadelerine yer verdi.

SARAY TÜRKİYE’Yİ DÖRTNALA IMF’YE GÖTÜRÜYOR

Saray'ın üretim yapısını dönüştürerek ithalatı coşturmadan ihracatı arttırması imkansız olduğunu dile getiren Böke “Dolayısıyla bu ekonomik yapıda cari açığın hızlı azaltılmaya kalkılması üretimin durması, işsizliğin artması veya tüketimin açı reçeteyle kısılması demek. Bu çapta cari açığın finansmanı için gerekecek yeni kaynağı bu kalıcı OHAL rejiminin “normal” yollardan bulması giderek zorlaşıyor. Yani Saray Türkiye'yi dörtnala IMF kapısına götürüyor.” dedi.

OMUZ OMUZA

Saray ekonomisinin faturasının acı reçetelerle halka yıkıldığını belirten Böke, “Saray ekonomisinin faturasının acı reçetelerle halka yıkılmaması için mücadele edeceğiz, etmeliyiz.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Editör: Haber Merkezi