TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, BirGün Medya’da Ece Zereycan’ın konuğu oldu. CHP’nin 36. Olağan Genel Kurultayı’nda “Sol Cesaret” listesiyle öne çıkan Böke, Kurultay sürecini öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi.

“CHP’YE AYDINLIK GELECEĞİ İNŞA ETME SORUMLULUĞU DÜŞÜYOR”

Kurultay sürecini değerlendiren Böke, Türkiye’nin bugün ortak bir geleceğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Böke, “Ortada bekleyen bir karanlık var ancak bu karanlığa karşı bir umut ışığı da var.” dedi.

“Gelecek İçin Biz” çağrısını yaparken CHP’ye aydınlık ve umutlu geleceği inşa etme sorumluluğu düştüğünü vurgulayan Böke, “İşte bu yüzden çağrının gittiği ilk yer kurultay oldu.” dedi.

“KURULTAYLAR SİYASİ PARTİLERİN NASIL SİYASET YAPMASI GEREKTİĞİNİ TARTIŞTIĞI YERLER OLMALIDIR”

“Gelecek İçin Biz” çağrısını, herkese yönelik bir çağrı olarak nitelendiren Böke, “Kurultaylar siyasi partilerin nasıl siyaset yapması gerektiğini tartıştığı yerler olmalıdır. Ancak kurultay ara bir hedefti. Bizim çabamız CHP’nin siyaset yapma biçimini değiştirerek Türkiye’yi değiştirmek üzerinedir. Türkiye’nin geleceğini aydınlık bir yarına taşıma iddiasıdır. İşte bu yüzden çağrımızın önemli bir parçası Türkiye’ydi.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM HEDEFİMİZ YÖNETİM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK ÜZERİNEYDİ”

Yapılan çağrının parti içerisinde çok olumlu tepkiler aldığının aldığının altını çizen Böke “Bizim hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde yönetim anlayışını değiştirme çağrısıydı. Bugün itibarıyla CHP, bizim tarif ettiğimiz siyaset ve yönetim anlayışına kavuşmuştur demek doğru değil; ama biz burada olduğumuz sürece, AKP'nin toplumsal okumasıyla değil, kendi bildiği değerler üzerine kuran siyasetin mücadesini vereceğiz."dedi.

Böke ayrıca "CHP'nin özü ve esasından ayrı bir talebimiz yok. Biz CHP'nin sol değerlerin üzerine inşa edilmiş siyasetini ayağa kaldırma sorumluluğu hissediyoruz. Zamanın ruhu ve toplumun bizden talebi de bu değerler üzerinde geleceği inşa etmekten geçiyor." ifadeleriyle CHP’nin kendi ayarlarına dönmesi gerektiğini savundu.

GEZİ DİRENİŞİ VURGUSU

Sol değerler üzerinden bir gelecek inşa etmek zorunda olduklarını ifade eden Böke, bunun toplumunda bir beklentisi olduğunu aktardı ve Gezi Parkı Direnişini örnek gösterdi: “Orada karanlığa karşı ülkemizin gençleri mizahi bir dille aydınlık bir ülke istediklerinin mesajını verdiler. Bir ağaca sarılacağız, o ağaç Türkiye olacak dediler.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi