İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 700. hafta nedeniyle eylem yapmak isteyen Cumartesi Anneleri'nin gözaltına alınmasıyla ilgili Süleyman Soylu'nun açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. 

Çepni, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumartesi Anneleri'nin bir direniş örneği sergilediğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı: "Cumartesi anneleri, sizin devraldığınız karanlık siyasi geleneğin önüne dikilmiş aydınlığın abidesidir. Mafyatik efelenmelere defalarca haddini bildirmiş bir direniş geleneğidir. Siz şefinizin parmağına bakarak hizaya gelirsiniz ,bizlerin ise hizaya geldiği daha görülmemiştir."

Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "700. gösterilerini yapmak istediler, izin vermedik çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar. Galatasaray Meydanı'nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin"

Galatasaray Meydanı'nda 700. haftada bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri'nin eylemine polis saldırmış, 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Editör: Haber Merkezi