TUGAY CAN/ İZGAZETE - AKP İzmir milletvekili Binali Yıldırım skandal bir açıklamaya imza attı. Başbakanlık yaptığı süre içerisinde kendisini takip eden Başbakanlık muhabirleri ile bir araya gelen İzmir milletvekili Binali Yıldırım kapatılan Habertürk gazetesini kast ederek gülerek “Birini kapattık, biri kaldı.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere AKP’nin İzmir milletvekili Binali Yıldırım muhabirlerle sohbet ettiği sırada, kapatılan Habertürk Gazetesi için, gülerek “Birini kapattık, biri kaldı.” dedi. Muhabirlerin “Ama 400 arkadaşımız işsiz kaldı” demesi üzerine de Yıldırım “Onlar da bizim gibi işsiz kaldı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu Binali Yıldırım’ın ilk skandalı da değil. 24 Haziran seçim sürecinde Karşıyaka’nın tezahüratını söyleyememesi akıllardan silinmeyen Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinden sonra Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladığı programda “ Sizi çok zorlayan, girmeseydik bu işe dediğiniz herhangi bir proje oldu mu? sorusuna ’15 Temmuz’ yanıtını vermiş ve büyük tepki toplamıştı. Öte yandan Yıldırım’ın aynı programda "Pazartesi yeni kabine açıklanınca OHAL tamamlanmış olacak" ifadeleri de skandal olarak yorumlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi