MHP seçmeninin oylarını almak için seferber olan Başbakan Binali Yıldırım, mecliste 'bozkurt' işareti yaptı. Başkanlık anayasası referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Bu referanduma 'Evet' deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa 'Evet' der. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?'' dedi. Yıldırım, toplantıyı izleyen locadaki bazı kişilerin MHP'yle özdeşleşmiş 'bozkurt' işaretli selamına aynı şekilde karşılık verdi.

Yıldırım işaretin ardından "Milliyetçi ve Ülkücü kardeşlerim önce memleketim ve önce milletim dediler ve birlikte yola çıktık. Nasıl unuturuz? Bugün aynı gün seçilen Cumhurbaşkanı ve Meclis işbaşı yapıyor ve millete hizmet götürüyor. Vakti gelince iki sandık arasında millet yetki veriyor bir sandıktan sonra 5 yıl geçiyor tekrar yetki veriyor iki sefer fazla yok. Şimdi sınır da yok. En fazla iki sefer. Başbakan olmak için Meclis'ten seçil bir sınırı yok. Bunun neresi diktatörlük?" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 'bozkurt' işaretine ve milliyetçiliğe dair sözleri yeniden gündem oldu. Erdoğan, 30 Mart seçimi sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, o dönemki belediye başkanı adayları MHP kökenli Mansur Yavaş'la birlikte Ankara'da vatandaşları selamlarken bozkurt işareti yapmasını eleştirmişti. Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın yaptığı bozkurt işareti hafızalardan silinmez. Bakıyorsunuz nerede ne yaptığı belli değil" demişti. Erdoğan ayrıca, çözüm sürecinde de "Milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık" demiş, bu sözleri MHP'liler tarafından tepki ile karşılanmıştı.

FONKSİYONEL AMA DÜŞÜK PROFİLLİ

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bizzat Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmesinin ardından AKP'liler tarafından 'düşük profilli' tanımlamaları ile yeni başbakan olarak seçilen İzmir milletvekili Binali Yıldırım, seçildikten hemen sonra İzmir'e yönelik 'İzmir'li Başbakan' reklamları ile propaganda yapmıştı. 'İzmirli Başbakan' reklamları etkili olmayan Yıldırım, şimdi ise referandumda MHP seçmeninden 'evet' oyu almak üzere 'milliyetçi' söylemlere sarıldı. 

İLGİLİ HABER: CHP'li Sertel'den ilginç 'hayır' çağrısı

 

 

Editör: Haber Merkezi