ROJİN SUBAŞI-SILA ARABACIOĞLU/ İZGAZETE - Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve beraberindeki vatandaşlar ile parti yöneticileri Alsancak Garı önünde buluşarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yeri değiştirilen Mustafa Kemal’in yurt içi gezilerinde kullandığı Beyaz Vagon’a talip olduklarını belirten Koç, "Beyaz Vagon” için Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay'a da verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Gönül ister ki bu vagonu cam bir fanus içinde tutalım ve önüne de bir ekran koyalım. Ekranda Beyaz Vagonun tarihini yazılı ve görsel olarak halkımıza sunalım. Karşıyaka'mızın tam kalbinde bulunan tarihi istasyon garının önüne Beyaz Vagon çok yakışacak. Bugüne kadar değerlerine, emanetlerine sahip çıkan kentimiz bundan sonra da çıkmaya devam edecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da verdiği destekten ötürü teşekkür eden Koç, “Bu daha başlangıç yılmayacağız, mücadeleye devam.” sözleri ile konuşmasını noktaladı.

Koç’un açıklamalarının tamamı şöyle;

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1926 - 1937 yılına kadar yurt içi gezilerinde kullandığı ve kişisel eşyalarının da bulunduğu vagon, 2007 yılından bu yana Alsancak Gar'ında sergileniyordu. Olumsuz hava şartları gerekçe gösterilerek geçtiğimiz ay kaldırıldı. Biz Karşıyaka olarak bu vagona talibiz. Her türlü bakımı için gereğinin yapılacağını da bilmenizi isteriz. Bu tarihi bir görev, geçmişimize tanıklık etmiş ve hatıralar barındıran her şeye sahip çıkmalıyız.

"Beyaz Vagon” için Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Dr. Cemil Tugay'a da verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Gönül ister ki bu vagonu cam bir fanus içinde tutalım ve önüne de bir ekran koyalım. Ekranda Beyaz Vagonun tarihini yazılı ve görsel olarak halkımıza sunalım. Karşıyaka'mızın tam kalbinde bulunan tarihi istasyon garının önüne Beyaz Vagon çok yakışacak. Bugüne kadar değerlerine, emanetlerine sahip çıkan kentimiz bundan sonra da çıkmaya devam edecek.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926-1937 yılında içinde özel eşyalarının da bulunduğunu vagon 2007 yılından beri Alsancak’ta sergileniyordu.

Editör: Haber Merkezi