İZ GAZETE - DİSK eski Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, bir açıklama yaparak kurultay çağrılarına yanıt verdi.

Kani Beko yaptığı açıklamada, halkın çözülmesi gereken acil sorunları olduğuna dikkat çekerek önceliğin kurultay değil, ekonomik sorunlar olması gerektiğini ifade etti.

Beko, "2 aylık Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Genel Seçimler sürecinde işçiler, emekçilerle, halkımızla buluştum. Nereye gitsem, bir dokunup bin ah işittim. Halkın çok acil çözülmesi gereken problemleri var. Ekonomik sorunlar, eğitim, sağlık sorunları; iş cinayetleri, işsizlik, emeklilerin sorunları.... " dedi.

"EN ACİL GÜNDEM OHAL"

Kani Beko, OHAL'in yarattığı tahribatlara dikkat çekerek tüm Cumhurbaşkanı adaylarının OHAL'i kaldırma sözü verdiğini hatırlattı. "Şimdi en acil gündem bana göre OHAL'in kaldırılması. Bu gündeme ve halkın sorunlarına yönelmek önemli. Bana göre partimizin gündemi budur." diyen Beko, kurultay çağrılarına ilişkin şu açıklamayı kaydetti; "Ben hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem de Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem Ince'nin seçim performansını gayet başarılı buluyorum. Şimdi bizim gündemimizde halkın sorunları ve yerel seçimler var. Öncelikle mevcut mevzilerimizi koruyup, ayrıca başka metropol belediyelere de CHP bayrağını dikme konusunda birliktelik sağlamalıyız. Az olan paramızı ve az olan enerjimizi kendi içimizde harcamamalıyız. Bugün çıkan bir Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlar Kurulu'nun yetkileri Cumhurbaşkanı'na verilmişken, memleketimiz antidemokratik bir anayasa ile yönetilirken;  eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik, sosyal bir anayasa çok acil bir ihtiyaçken, bizlerin de her zamankinden daha fazla birliğe beraberliğe ihtiyacı var."

Editör: Haber Merkezi