Cengiz Aldemir/ANKARA- Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko 2018 yılında halkın oylarıyla geldiği meclis üyeliği sürecinde yaptığı çalışmaları raporlaştırdı. Beko, hazırladığı raporu İz Gazete ile paylaştı.

Çalışmalarını 6 aylık periyotlarla bir araya getiren CHP'li Beko'nun ilk 6 aylık bölümü 2018 yılının Haziran ve Aralık aylarını kapsıyor. Kanun teklifleriyle yasama,  soru ve araştırma önergeleriyle denetleme göreviyle halkın sorunları yer alıyor. 

ÇALIŞMALAR GÖRSELLERLE ORTAYA KONULDU

Beko, siyasi faaliyetlerinin yanı sıra, ziyaretler ve basın olmak üzere 3 başlıkta hazırlanan raporun Yasama ve Denetlemeden oluşan siyasi faaliyetleri bölümünde 11'i genel kurul, 2'si komisyon olmak üzere 13 konuşmasında halkın sorunlarını Meclis'e taşıdığını belirtiyor. Verdiği 2 kanun teklifi ve 16 soru önergesinde ülke sorunları, çalışma yaşamı, İzmir ve İzmirlilerin sorunlarını dile getirerek  çözülmesi için yaptığı görüşmelere yer veren Beko, bu süreçte katılmış olduğu mitingler, eylemler, açıklamalar, ziyaret ettiği sivil kitle örgütleri, esnaf, kişi ve kurumlar ile yapmış olduğu bütün görüşmeleri görselleriyle ortaya koydu.

MİLLETVEKİLİ SORUMLULUĞU

TBMM'nin başlıca görev ve yetkisinin, kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak olduğunu, Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetlemek; Bakanlar Kuruluna belli konularda kanun hükmünde kararname çıkarmak, yetki vermek; bütçe ve kesin hesap kanun tasarılarını görüşmek olduğunu anımsatan CHP'li Beko, "Milletvekilleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün milleti temsil ederler. Bunlar Anayasamızda milletvekilleri için tanımlanan görevlerdir. Ancak bunun dışında kamu vicdanı ve siyasi etik açılarından vatandaşlar vekillerinde neler bekler onu da ortaya koymak gerekir. Muhalefet milletvekilleri sadece 26. dönemde 4 bine yakın yazılı ve sözlü soru önergesi verdi. Bunlardan 3 bin 778’i saray hükümeti tarafından hiç yanıtlanmadı. Sizin aracılığınızla iktidarı halka şikâyet ediyorum" eleştirisinde bulundu.

6 AYDA 60 FARKLI KONUYU BASINLA PAYLAŞTIM

Meslek hastalıklarından doğa talanlarına, emekli haklarından işsizliğe, ekonomik krizden sendikal mücadeleye kadar, 6 aylık periyotlar içinde 60 farklı konudaki mağduriyeti  basına taşıdığını belirten Beko, "Genel kurula taşıdığım konuşmaları ise kanun hükmünde kararnameler askerlikle ilgili teklifler, seçim bölgem İzmir ile ilgili çözülmemiş sorunlar, bütçe kanunu üzerine yaptığım değerlendirmeler çalışma yaşamına dair eleştiriler ve çözüm önergelerinin yanı sıra, bu konularda sadece 6 aylık süreç içinde 69 farklı konuyu basınla paylaştım ve Meclis tutanaklarına taşıdım" dedi.

MAĞDURİYETLERİ DİLE GETİRDİM

Milletvekili olduğu günden bu güne mağdur olan tüm kesimlerin destek çağrısına kulak verdiğini,  direnenlerin yanında olduğunu belirten CHP'li Beko, şöyle konuştu: "Aldığım büyük sorumluluğun bilincinde olarak, halk adına yaptığım çalışmaları rapor haline getirdim. Halkıma hesap vermek için çalışmalarımı rapor haline getirerek paylaşmak istedim." 

Editör: Haber Merkezi