İLAYDA YÜKSEL/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter ve İzmir Kemeraltı Derneği Başkanı Semih Girgin’in de katıldığı esnafların sorunlarına yönelik toplantı Kemeraltı’nda gerçekleştir. Serter, esnaf ile bir araya gelerek ‘Tepeden Tırnağa Esnaf Kucaklaşması’ adı altında Kemeraltı’nın her noktasını ziyaret etti.

Sözlerine başlamadan önce Pençe-Yıldırım Harekatı’nda 5 askerin hayatını kaybetmesine değinen Serter, ‘’Beş şehidimiz var, onlara Allah’tan rahmet diliyorum,  artık bu son olsun. ‘’dedi. 

‘ KEMERALTI ÇARŞISI MUHTEŞEM BİR YER’

Kemeraltı’na babasının elinden tutarak 7 yaşındayken giren ve iş hayatına da burada başladığını ifade ederek sözlerine başlayan Serter, ‘’Kemeraltı dünyanın en büyük açık alışveriş merkezi, 260 hektar 2 bin 500 yıllık bir çarşıya sahip muhteşem bir yer.  Burada ki ekonomi sirkülâsyonu daha önceki yıllarda Türkiye emsal bir ekonomi sirkülâsyonunu vardı ama maalesef üç harfliler tarafından nasıl esnafımız yok ediliyorsa AVM 'ler tarafından da Kemeraltı'mız yok ediliyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi, ,İzmir Ticaret odası, İzmir Valiliği buraya çok büyük desteklerde bulunuyor. Ben de buranın yetiştirdiği bir fert ve milletvekili olaraktan gerekli aktivasyonu göstermeye çalışıyorum. ‘’ dedi.

Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber esnafların yaptığı zoom toplantısında iktidara geldiklerinde  ‘Esnaf Bakanlığı’ kuracaklarının sözünü verdiğini tekrardan hatırlattı.

‘’OTOBÜS İLE HER YERE’’

CHP İzmir Milletvekili Serter, “Ekonomi masamızda ekobüs diye otobüsümüz var ve otobüsümüz ile 41 il’e gittik, gittiğimiz yerlerde de esnaflarımızı ziyaret ettik, onların sorunlarını dinledik.  Geçen hafta Elazığ'daydık, orada ciddi çalışmalar yaptık. Artık halkın gözünde yanmış bir ışık görüyoruz.  Genel Başkanımızın Balıkesir mitingi de çok güzel geçti ve çok doğru, düzgün mesajlar verdi. Bay Kemal patentini aldı.  Bu süreç böyle devam edecek, TBMM kapalı olduğu için her hafta yaptığımız toplantılarımızı şehirlerde, açık meydanda, halkla beraber olarak yapacağız.  Haftaya Erzurum’dayız. İktidara giden bu yolda Türkiye’nin sorunlarını tek tek ele almaya çalışıyoruz.

Serter yaptığı açıklamada TÜİK’e de tepki göstererek, “Şu anda TÜİK’in verdiği verilere göre enflasyon yüzde 79 ama hepimiz aile geçindiriyoruz, Kemeraltı’nda alışveriş yapıyoruz. Çocuğumuzun ihtiyaçlarını alıyoruz ama yüzde 79 değil yüzde 175 olmuş durumda enflasyon. Paramız pul olmuş. Doların çıktığının haberini her sabah almaktayız. Tepeden tırnağa bugün doğmuş olan bir bebeği ya da ölen birisini etkiliyor. Yeni doğan bir bebek 25 bin lira borçla doğuyor. 20 yıllık AKP iktidarının getirdiği nokta bu tabii ki son çırpınışları bunlar. Böyle bir Türkiye düşünmek bile istemiyoruz. Geçen sene asgari ücret 325 dolardı, yılbaşında 4 bin 253 lira ücrete çıktı. Alım gücü düştükçe maaşları ne kadar artırırsak artıralım ama fiyatlarda koşa koşa geliyor, alım gücümüz zorlaştığı sürece hiçbir anlamı kalmıyor. Esnaflarımız kan ağlıyor. Zor günler geçiriyoruz.’’ dedi.

‘İKTİDARA GELDİK Mİ…’

“Siz konuşuyorsunuz da neler yapacaksınız” diyenlere de seslenen Serter, “Çok güzel şeyler yapacağız Türkiye tarım ülkesi; tarıma, ormancılığa ve denizlerimize sahip çıkacağız. 8 bin 33 kilometre deniz sınırımız var halkımız denize sırtını çevirmiş durumda biz bunu değiştireceğiz. Deniz sadece gezmek değildir. Deniz; verimlilik, gemi, ticaret, balık,  spor, ekonomi, liman demek böylesine kıyı şehirleri olan ülkede böyle olması çok üzücü. Her şey denizle bitiyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU’

Serter, “Ülkemizde Denizcilik Bakanlığı kalmadı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağladılar. İktidara biz geldiğimiz güven hâsıl olacak. Şuan tüm komşularımız ile düşman gibiyiz. Geçen hafta oturdular ama masada adeta turşu satıyordu. Çok kötü bir enerji verdiler. Mutluluğumuzda 24 saat sürdü sonra duyduk ki Rusya Odessa’ya bombalar bırakmış bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Şu anda Türkiye’de gizli kapitülasyonlar yaşanıyor. 84 milyonla beraber Atatürk Cumhuriyeti’ne yakışan bir parlementer düzeni getirmek çalışacağız ve  100. Yılında Cumhuriye’ti bizler taçlandıracağız  ‘’ dedi.

‘CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ...'

‘’İnşallah sonuç almaya az kaldı, bundan sonraki mücadeleye de hazırız” diyen Serter, “Bugün olsun bugün hazırız seçime. Bize herkes soruyor adayınız kim diye. Her parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister, biz de başkanımızı tabii ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı görmek isteriz . Onu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız.” diye konuştu.

‘KEMARALTI VARDI, HEP VAR OLACAK’’

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ise, “AVM’lere karşı değiliz. Çocuklarımızla beraber mutlu olmak için gidiyoruz. İnsanları oraya çekmek adına yapılmış projeler… Kemeraltı olarak biz hep vardık, ürün çeşitliliğimiz, ruhumuz ile hep var olacağız. Ancak itiraf ediyorum ki Kemeraltı’nı kaybeden bazen biz esnafız. Biz kendimizi yenileyemedik, güncelleyemedik. AVM’ler karşısında bir değişim gösteremedik.  Bu sorunların farkında olan yapımız ve bu sorunların çözümü için adım atan belediyemiz ve kamumuz var. Bu çok zor oldu ama yaptık. 4 gün önce Kemeraltı’nda milat olacak bir projeye başladık. Altyapımızı düzenlenmeye başladık. Kemeraltı için bu değişimin çok iyi olacağını UNESCO sürecinin çok iyi gittiğini ve bu sürecin olumlu ilerlemesinden sonucu bölgedeki havanın tamamen değişeceğine inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi