TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bayraklı Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirildi. Gergin geçen meclis oturumunda Bayraklı Belediye Başkanı çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Serdar Sandal, kentsel dönüşüme ilişkin AKP grubundan gelen eleştirileri yanıtladı. Sandal, “Bu işi burada istismar edip, hem Büyükşehir’e hem de bize basın yoluyla yapılan eleştiriler doğru değil. Büyükşehir’in yapamadığı 180 milyon borcu olan Bayraklı nasıl çözecek hepimiz göreceğiz” diye konuştu.

‘ÜÇ BUÇUK MİLYON TASARRUF YAPTIK’

“Doğalgaz firması özel bir firma. Cumhuriyet Halk Partisi ile ne alakası var?” diye soran Sandal, “Bizim kafamızda kimseyi ötekileştirmek yok. İnsanların kimliği, oy verdiği parti bizi bağlamıyor. Kredi kullanmıyoruz, kullanamayacağız da. Ayda üç buçuk milyon lira tasarrufu biz yaptık. Biz emeğimizin, ucuz bir şekilde deklare edilmesinden yana değiliz. Burada tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın daha fazla sağduyulu olması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

‘MESELE BORCU BİTİRMEK DEĞİL’

AKP’li Grup Başkanvekili Abdullah Çiftçi ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a yüklendi. Çiftçi; Sandal'ın “Ayda üç buçuk milyon lira tasarruf ettik” açıklaması üzerine belediyenin ne kadar borç ödediğini sordu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise şöyle konuştu. “Bu belediyede hiçbir şey yapmasanız bile 9-10 milyon lira faiz giderimiz var. Belediye aylık 2,5-3 milyon lira borçlanıyor. 102 milyon lira olan banka borcumuzun 40 milyonunu ödedik. 11 milyon kamu kuruluşlarına borçlarımızı ödedik. Yaz geldiğinde tüm tesislerimizi baştan aşağı yenileceğiz. Bizim kilitlendiğimiz mesele borcu bitirmek değil, hizmet üretmek. Biz istiyoruz ki hakkaniyet içerisinde meseleleri çözelim. Ben kentsel dönüşüm noktasında AKP’lilerin de bize yardımcı olacağını düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm işinin siyasi partileri aştığını, ancak sürecin kilitlendiği hepimizi malumu. Bizim ahlakımız, vicdanımız, yapacağımız işler belli”

Editör: Haber Merkezi