İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Tacettin Bayır İz WEB TV’de Ceren Duman’ın sorularını yanıtladı. Yerel seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan geçtiğimiz günlerde dile getirdiği ’12-13 ilçe kaybedilebilir’ söylemini de güncelledi.

CHP’li Bayır, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada “Geçen sefer 8 ilçe kaybettik. Bugünkü hesaplara baktığımda en az 11-12 ilçe İzmir’de kayıp görünüyor.” ifadelerini kullanmış, Bayır’ın bu ifadeleri Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü’nde bomba etkisi yaratmıştı.

İz WEB TV’de Ceren Duman’ın sorularını yanıtlayan Bayır, bu söylemini güncelledi. Bayır, kendisinin söylemlerinin ardından örgütün İzmir’de ayağa kalktığına ifade ederken eski bir il başkanı ve deneyimli bir siyasetçi olarak örgütü birisinin böyle bir açıklama yapmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

‘ÖRGÜT SAHAYA İNDİ’

Bayır, “Çalışmazsanız, halka dokunmazsanız oy alamazsınız. Ben eski İl Başkanı ve deneyimli bir siyasetçi olarak İzmir’de birisinin örgütü silkelemesi gerektiğini düşündüğüm için böyle bir açıklama yaptım. Bu açıklama örgütte bir deprem etkisi yarattı. Çok sayıda telefon aldım. Hakikaten örgütün içerisinde bir gaz sıkışması vardı. Açıklamanın ardından Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve İl örgütü sahaya indi ve çalışmaya başlandı. Bu çalışmanın sonunda İyi Parti’ye bırakılan yerleri bir kenara koyarsak, 26 ilçe ve Büyükşehir alacağımızı iddia ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi