Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis genel kurulunda Finansal Kiralama, Faktöring ve Finansman Şirketleri Kanunu üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, teklifin kanunlaşması hâlinde müşterilerin bazı haklarını, şirketlere karşı koruyacak olsa da geçmişte, binlerce finans zedenin mağduriyetlerini gidermekten uzak bir paket olduğunu söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar 300 bin kişinin konut alırken dolandırıldığını, ısrarla savunulan İslami finans modelinin ihtiyaçlara çare olmadığının görüldüğünü belirten Bayır, teklifin genelde olumlu olduğunu ancak bazı noktaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurgladı. İktidarın, yasama yetkisinin yürütmeye devrini bir alışkanlık hâline getirmesine ve teklifin 11'inci ve 20'nci maddelerine karşı çıktıklarını ifade eden CHP’li Bayır, ileriye dönük teklifin gecikmiş olmasına rağmen CHP gurubu olarak olumlu bulduklarını ifade etti.

DESTEK VERDİĞİNİZ SAHTEKARLAR NEREDE?

Finans kurumlarının istemlerine göre kanun çıkarıldığını ve sermaye sahiplerinin komisyona müdahale ettiklerini ilk kez gördüğünü vurgulayan Bayır, iktidarın geçmişte sadet zincirlerine destek verdiği eleştirisinde bulunarak, “İş adamlarının Komisyonu takip ettiklerine ve AKP'li Komisyon Başkanıyla, vekillerle görüştüklerine, zaman zaman itiraz edip müdahale ettiklerine ben ilk kez şahit oluyorum. Beş buçuk yıldır Komisyonda görev yapıyorum, çıkacak olan bir kanuna, Komisyona sermaye sahiplerinin müdahale ettiğini ilk kez görüyorum. Geçmiş yıllarda saadet zinciri oluşturup bankerzedeler, Jet Fadıllar, Çiftlik Bankın tosuncukları tarafından binlerce insanımız alın teri ve emeği heba edilip dolandırıldı. Acaba yeni bir felaketle karşı karşıya mıyız diye insan düşünmeden yapamıyor. Zamanında AKP hükûmeti bu firmaların açılışlarına gidip âdeta insanlara güven telkin ettiler. Şimdi, nerede bu sahtekârlar? Devlet olarak peşinde miyiz tosuncukların? Bilen yok. Yandı bitti, kül oldu, gitti. Olan yine garibanların birikimlerine oldu. Finans kuruluşlarının müşterilerine, "Bu işin içinde faiz yok." deseler de bu parayı ödeyen vatandaşlar bankalardan ödüyor mu? Ödüyor. O zaman, bu finans kurumları bankalardan faiz almayacaksa o parayı nerede saklayacaklar? Kendimizi kandırmayalım” ifadelerini kullandı.

ÜLKEYİ BİTİRME ÇABALARINIZLA TARİHE GEÇTİNİZ

Üniversitelerin kapısına kelepçe vurarak medreseye dönüştüren AKP iktidarının ülkeyi bitirme çabalarıyla tarihe geçtiğini vurgulayan Bayır, iktidar sıralarına dönerek, “Öğrencilere yurt yapmayıp cemaat ve tarikatların kucağına iterek, YÖK'e ve üniversite yönetimlerine AKP'li yandaşlarınızı atayarak, Atatürkçü düşünce topluluklarının etkinliklerini engelleyerek, başka insanların hakkını gasbedip liyakat sistemini kaldırarak, eş dost, akraba, dayı yeğen atamalarıyla, seksen yılda oluşan 131 milyar dolarlık borcu on sekiz yılda 304 milyar dolara çıkararak,… ülkemizin kurucu değerlerini yok etmeye çalışarak, Türkiye Cumhuriyeti nin T.C. kısaltmasını, Atatürk resimlerini ve "Ne mutlu Türküm diyene!" ulusal birliğimizin çimentosu olan sözleri kurum adlarından, "web" sayfalarından, dağlardan, taşlardan silerek; ulusal andımızı kaldırarak, vatandaşına IBAN numarası vererek, Gara Operasyonu başarısızlığıyla, tek saray yetmedi, yedi-sekiz saray yapıp emrinde sekiz uçak kullanarak savurganlıkla,….. Vatandaşın gitmediği hastane, yoldan, köprüden vergi ve para alarak, Milyarlarca dolar kamu zararıyla tarihe geçtiniz” diye seslendi.

İLK SEÇİMDE AKP TARİHE GEÇECEK

AKP’nin bir zamanlar kol kola oldukları, devletin tüm imkânlarını seferber ederek, "Ne istediniz de vermedik?" dediğikleri, FETÖ teröristleriyle de tarihe geçtiklerini anımsatan Bayır, “Tabii, bu kadar icraatla tarihe geçince de ilk seçimde partiniz AKP de tarihin tozlu sayfalarında yer bulup tarihe geçecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi