İZ GAZETE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında dün Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman’ın sorularını yanıtladı.

Yayın sırasında TRT Ana Haber sunucu Işıl Açıkkar'ın Cumhurbaşkanına İzmir’de yaz aylarında meydana gelen lağım kokusunun çekilmediğini söylemesi tepki çekti. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır sosyal medya hesabından sert eleştirdi. Bayır,” Ntv de atıp tutan bir gazeteci İzmir’in kötü koktuğunu söyleyerek soru soruyor Cumhurbaşkanına.? Bu kanalı protesto ederek seyretmemeli.” İfadelerini kullandı.

“İZMİR’E SUYU BİZ GETİRDİK”

Gazeteci Açıkkar, Erdoğana yönelttiği soruda, “Ben bir İzmirli olarak ailemde orada yaşıyor ve sıklıkla gidiyorum. Birkaç hafta önce gittiğimde sabah İzmir'e indiğimde, inanılmaz bir çöp, lağım kokusu var. Bir süre durmuştu. Yoktu öyle bir sorun. İşleyen bir sitem vardı. Ama sonrasında hele yaz aylarında hiçbir şekilde çekilmiyor. Balkonlarda da oturulmuyor." dedi. Erdoğan’ın gazetecinin sorusuna karşılık, "Peki İzmir'in suyu var mıydı? diyerek,” "İzmir'e şu andaki suyu da biz getirdik. Gördes Barajını kurduk ve biz İzmir'e su getirdik. Bakın bu çöpü, hele bir de mevsimsellik olduğu zaman yaz mevsiminde bu koku daha ağır basacaktır. Bu işler öyle oturarak, bol bol konuşarak olmuyor.”

Erdoğan, canlı yayın konuşmasında İzmir’in bu işi hala sürdüremediğini söyleyerek,İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer’e de gönderme yaptı. Erdoğan,  “Ve sürdüremeyecek, “Çünkü bu biraz aşk işi. Hele hele şimdi gelen kişinin, böyle bir derdi olan bir kişi olduğunu zannetmiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi