TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan adayı Abdül Batur çalışmalarını hızlandırdı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ne ziyarette bulunan Batur, yerel seçim sürecine dair konuştu Batur, “Çalışanlar bizim başımızın tacı. Benim emeğe bakış açımı herkes bilir. 29 Ekim ve 1 Mayıs ikramiyesini sağlayan ilk belediyelerdeniz. Narlıdere’de 20 yılda hiç grev kağıdı astırmadık. Bunu karşılıklı diyalog ile gerçekleştirdik. Çalışanlarımız rahat olsunlar.” şeklinde konuştu.

Batur'ın geçekleştirdiği ziyarette DİSK'e bağlı şube başknalarının yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP İzmir milletvekili Ednan Arslan da bulundu.

‘GECE GÜNDÜZ TUNÇ BEY’İN BAŞARISI ADINA ÇALIŞACAĞIM’

Batur, “Yoğun bir aday adaylığı süreci yaşadık. CHP’de iç demokrasi çok hareketli geçti. Büyükşehir Belediye Başkan adayıydım. O süreçte de DİSK’i ziyaret etmiştim. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer atandı. Bundan sonra yapacağımız Tunç Bey’in yanında durmaktır. Ben şahsım adıma gece gündüz Tunç Bey’in başarısı için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Batur adaylığı hakkında da çok geç bilgi sahibi olduğunun altını çizerek “Çağrı Gruşçu başta olmak üzere İlçe Örgütü’ne bizleri bağrına bastıkları için teşekkür ediyorum. Bu süreç normalde sancılı olur ancak böyle bir şey yaşanmadı ve sahaya indik.” dedi.

‘20 SENE BOYUNCA GREV KAĞIDI ASTIRMADIK’

Batur sözlerini şöyle sürdürdü

“Aydın Erten’in ziyareti konusunda bana hatırlatmada bulunan İlçe Başkanımız Çağrı Gruşçu’ya teşekkür ederim. Emek örgütleri olarak Konak Belediyesi’nde Genel-İş ve Belediye-İş sendikalı durumda. Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’tan bu konuda brifing alacağız.”

“Çalışanlar bizim başımızın tacı. Benim emeğe bakış açımı herkes bilir. 29 Ekim ve 1 Mayıs ikramiyesini sağlayan ilk belediyelerdeniz. Narlıdere’de 20 yılda hiç grev kağıdı astırmadık. Bunu karşılıklı diyalog ile gerçekleştirdik. Çalışanlarımız rahat olsunlar. Herkes ekmeği için mücadele ediyor. Biz mevcut iktidar ile mücadele edeceğiz. Domates, biber satma noktasına gelen bir iktidar söz konusu. Seçimden sonra ne olacağını kimse bilmiyor. Bu seçim artık iki kutuplu bir seçim olacak. Biz ‘Hayır’ bloğundayız ve ‘Hayır’ bloğunda bulunan bileşenlerin hepsinden oy istiyoruz.”

‘ATAMA BELEDİYE BAŞKANI İSTEMİYORSAK…’

‘Hayır’ bloğunda bulunan herkes ile birlikte hareket etmelerinin önemli olduğuna vurgu yapan Batur, “ Eğer atama belediye başkanı istemiyorsak hep beraber çalışmamız lazım. AKP’nin bu kentte de gelecek ile ilgili beklentilerini ortadan kaldırmamız lazım. Hayır bloğunda bulunan herkese görev düşüyor. Narlıdere’de emekçi arkadaşlarımız bayrak astı. Ben onlara minnet borçluyum. Belediye çalışanı belediye başkanının yanında olursa işin yarısı bitiyor. Biz Narlıdere’de rekorlara hazırız. Konak’ta da yüzde 65’lik bir oy oranı bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘BİR MERMİNİN FİYATINI DERT EDEN AKP’YE İZMİR’DEN, DİSK’TEN OY YOK’

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise DİSK olarak kamusal bir belediyecilik anlayışını savunduklarını söyledi. Sarı, “Narlıdere’de dört dönemdir layıkıyla görevini yapmış olan Abdül Batur’a ziyareti için teşekkür ediyorum.” dedi.

Sarı, “CHP Genel Merkezi bir görev değişimi yapmıştır. Emekten yana, halkçı belediyecilikten yana tavır gösteren tüm belediye başkanlarını destek olacağımızı manifestomuzda belirtmiştik. Batur’un gelişiyle seçim startını vermiş olduğumuzu buradan söylemiş olalım.” ifadelerini kullandı.

Sarı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Meyve sebze kuyruklarına bizi mahkum eden, EYT’nin haklarını gasp eden 4D kadro deyip belediye kadrolarına mahkum eden patlıcanı biberi bir kenara bırakıp bir merminin fiyatı ne kadr olduğunu dert eden AKP’ye İzmir’den DİSK’ten oy yok.”

MEMİŞ SARI’DAN MİTİNG MÜJDESİ

Başta CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in katılacağı ve ilçe başkan adaylarının da katılım göstermesini bekledikleri 15-20 bin kişilik bir miting düzenleyeceklerinin de müjdesini veren Sarı, “Abdül Batur başkanımız barış elini her iki sendikadan da yana kullanacak. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde sendika olarak nefes alma imkanı buluyoruz.” diye konuştu.

‘31 MART SONRASINDA DA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise yaptığı konuşmada AKP iktidarının faşist uygulamalarına bundan sonraki süreç içerisinde devam edeceğine işaret ederek “Sadece 31 Mart’a kadar çalışmak yetmiyor. Daha fazla çalışmak gerekiyor. Sendikalarımızın nefes alma yeri CHP’li belediyeleri korumamız gerekiyor. Önümüzde çok çetin bir yol var.” dedi.

AKP’nin kutuplaştırma politikalarının belediyelerde de süreceğini aktaran Gruşçu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu mücadeleyi birlikte vermemiz gerekiyor. Burada sendikalara daha fazla katkı sunmak bizim en büyük görevimiz olacak. Biz de ilçe örgütü olarak her türlü katkıyı sunmaya, işçiden ve emekçiden yana olacağımızı belirmek isterim. Bu mücadele geçmişten bugüne gelmiş olan ne kadar faşizan uygulama varsa onlara bir yanıt olacak.”

Editör: Haber Merkezi