AYŞE SOYKIRAY – CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE – 2014 Yılında partisi CHP tarafından Çiğli Belediye Başkanlığına aday gösterilen ve seçilen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’a dosyasını teslim etti. Adete bir miting gibi olan başvuruda ilçe binasına sığmayan kalabalığa dosyasını teslimi sonrası ilçe binası önünde seslenen Başkan Arslan, “Çiğli’yi kuzeyin yıldızı yapacağız.” dedi.

Belediye binasından ilçe başkanlığına kadar kendisini desteklemeye gelen halkla birlikte yürüyen Hasan Arslan’a “Halkçı Başkan Hasan Arslan”, “Çiğli seninle gurur duyuyor”, Çiğli’nin umudur Hasan Arslan” sloganlarıyla eşlik edildi.

ÖZCAN: DİSİPLİNLİ VE TARAFSIZ OLACAĞIZ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan önce söz alan Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Hepinizin bildiği gibi Çiğli İlçe Başkanımız 3 gün önce adaylık başvurusu yaptığı için görevinden istifa etmiş yerine de İl Başkanlığımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızn oy birliği ile ilçe başkanı olmuştum. Göreve gelirken dediğim gibi disiplinli ve tarafsız olacağız. Her aday adayımıza eşit mesafede olacağız. Aday adaylarımıza küçük düşürücü ithamlarda bulunmayacağız, sosyal medyada eleştirmeyeceğiz. Belediye Başkanımız Hasan Arslan’a da başarılar diliyorum. Çiğli’ye hizmetleri oldu. Aday olursa kol kola birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’da sonra halka seslenen CHP İl Başkan Yardımcısı Sadettin Coşkuner ise, “Çiğli’de bu havayı görmek çok güzel. CHP Çiğli’de öyle bir dalgalanacak ki 20 yıl daha burada olacak. Hepinizin emeğine sağlık, başkanımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

‘ÇİĞLİ’DE KAN DOLAŞIMINI SAĞLADIK’

Mikrofonu alarak kendisini desteklemeye gelen halka seslenen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Değerli il başkan yardımcılarımız, değerli Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanım, değerli Çiğlililer ve değerli sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler, sevgili hemşerilerim hepinize desteğiniz için teşekkür ediyorum. Biz görev süremizce Çiğli’de kan dolaşımını sağladık. Tam 22 yıl çalıştıktan sonra 2014 senesinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’mız ve PM’miz ‘bu görev senin’ dedi. 2009’da 9 bin oy fakla kazandığımız belediyemizi, 2014’te göreve geldiğimizde 25 bin oy farkla kazandık. %53 oy aldık Çiğli seçmeninden. Örgütümüzle 7 seçim geçirdik ve 32 bine çıkardık bu farkı. Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bu fark 43 bin oldu. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde hiçbir ayrım yapmadan 26 mahallemizde, her mahallede şantiye oluşturduk. Sosyal tesisler, muhtarlık binaları yaptık. Çağdaş, yaşanılabilir bir Çiğli yarattık. Çiğli’nin altyapısını geliştirdik. Çok güzel projelerimiz oldu. Artık bugün Mavişehir’den, Bostanlı’dan insanlar geliyor Çiğli’deki sosyal tesisilerimzide zaman geçiriyor. Karşıyaka’dan, Bayraklı’dan misafirlerimiz geliyor Çiğli’ye. Eskiden bunun tam tersiydi. En yakın zamanda da Genel Başkanımıza açtırmayı düşündüğümüz eski adı 75. Yıl Parkı olan Cumhuriyet Ve Demokrasi Parkı’nı hizmete sunacağız. Fırsat bulursa Genel Başkanımız 29’unda Çiğli’ye gelecek ve açılışı gerçekleştireceğiz.”ifadelerini kullandı.

‘ÇİĞLİ’Yİ BORCA SOKMANIN ANLAMI YOK’

Konuşması sıksık sloganlarla kesilen Başkan Arslan, “Bana daha fazla iş yapamaz mıydın diye soranlara şunu söylüyorum, ben iş adamlığından geliyorum. Zıplaya zıplaya iş yapmam. Param kadar iş yaparım. Önce işçinin, memurun maaşını veririm. Çiğli’yi borca sokmanın, ele güne muhtaç etmenin anlamı yok. Yeniden belediye başkanı olursam eksik kalmış projelerimizi tamamlayacağız, yeni yeni projeler yapacağız ve işte o zaman Çiğli’yi kuzeyin yıldızı yapacağız.” dedi.

Açıklamasının ardından Başkan Arslan, kendisini desteklemeye gelenleri karanfillerle uğurladı.

Editör: Haber Merkezi