Kiraz'da taşra oda temsilcileriyle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, isim vermeden CHP'ye yüklendi. Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün amacımız sizlere layık olmak için çabalıyoruz. İzmir'i kendi arazileri gibi görenler, 'İzmir bizimdir' diye propaganda yapanlar, İzmir'e ne yaptılar? Bu soruyu cevaplamaları gerekir. İzmirli olmak boş lafla olmaz. İzmirli olmak İzmir'e hizmet etmekle olur. İzmir'e yakışan havalimanı yapmakla, İZBAN'ı yapmakla, liman yapmakla, otoyol yapmakla, çevre yolu yapmakla olur. Manisa'yla İzmir arasını 10 dakikayla indirip Sabuncubeli Tüneli'ni bitirmekle olur. Konak Tünelleri yapılır mı yapılmaz mı? diye tartıştılar. Yapıldı bitti. Yapılmaz diyenler en önce geçti" dedi. 

'BU MİLLETLE KİMSE BİLEK GÜREŞİ YAPAMAZ'

Oda temsilcilerine 'Siz değer üretiyorsunuz' diye seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin gücüne de güç katıyorsunuz. Bize düşen sizin sorunlarınızı çözmek, dertlerinizi dinlemek, çare üretmek. Mazeret üretmek değil, çare üretmek. Gittiğimiz yerlerde toplumun bütün paydaşlarıyla bir araya geliyoruz. Oda temsilcileri, esnaf temsilcilerini dinliyoruz. Memleketin kalkınması için önemli işler yapıldı. Ama burada bitti mi, yok. Yapacağımız çok iş var. Ama bir yandan iş yaptık, bir yandan da önümüze çıkanları temizlemekle meşgul olduk. Vesayetçilere, darbecilere birisini temizliyorsun, birisi çıkıyor, sürekli engelleri aşa aşa buralara geldik. En son 15 Temmuz gecesi alçak FETÖ yapacağını yaptı. Milletin tankıyla, uçağıyla, milletinin üzerine bomba yağdırmaya başladı. Ama bu millet bombalardan korkar mı? Darbecilere darbeyi vurdu. Yerini dibine batırdı. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. Buradan ilan ediyorum, herkes aylağını denk alsın. Türkiye, bölgesinin istikrarıdır" dedi.

'İMKANSIZ ZAMAN ALIR'

AKP olarak zor olanı hemen yaptıklarını, imkansız olanı ise yapmalarının biraz zaman alacağını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ihtiyacının başkanlık sistemi olduğunu yineledi. Konuşmasının sonunda çeşitli hediyeleri kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, oda temsilcileriyle yemek yedi.

Editör: Haber Merkezi