İZ GAZETE- Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve Tiyatro Sanatçısı Barış Atay, Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda İz Televizyonu’nun sorularını yanıtladı. Atay, zorlu zamanlarda sanata dair bir şeyler yapılmasının ekstra önem ifade ettiğini belirtirken orman yangınları ve Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

‘EKSTRA ÖNEM ARZ EDİYOR’
Tiyatro Buluşması’na yer almanın güzel hissettirdiğini belirten Atay, “Ülkenin uzun süredir geçirdiği zor durumlarda sanata dair bir şeyler yapılması ekstra önem arz ediyor. Özellikle bu henüz pandemiden kurtulamadığımız, diğer yandan ülkenin her tarafından orman yangınlarının olduğu zorlu bir dönemde yine de bu yapabilmek güzel hissettiriyor” dedi.

‘BÖYLE YÖNETİLMEYİ HAK ETMİYORUZ’
Türkiye genelinde yaşanan orman yangınlarına yönelik konuşan Atay, yangınlarla ilgili sabotaj iddiasına da değindi. Atay, “Elbette orman yangını dönemi, sabotaj olmadığına dair, ki bu tür şeyleri kullanmakta çok mahir bir hükümet olmasına rağmen onlar bile sabotaj yok diyor. Fakat müthiş bir basiretsizlik, liyakatsizlik, beceriksizlik söz konusu. THK’nın yıllar içinde işlevini yitirmesi konusundaki uğraşın geldiği nokta; orada yatmakta olan uçakların havalanamaması şeklinde oldu. Şu anda da normalde belki çok rahat söndürülebilecek yangınlar ne yazık ki yerleşim birimlerine, doğaya, hayvanlara, insanlara, bitkilere çok büyük zarar vermiş durumda. Bunları gördüğümüz zaman her defasında aynı cümleyi kuruyoruz; böyle yaşamayı da böyle yönetilmeyi de hak etmiyoruz!” diye konuştu.

‘MÜTHİŞ BİR GARABET’
THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın bir yakınının düğünü olması nedeniyle yangın alanına gidemediği ve uçak söndürme araçlarının envanterlerinde olmadığına yönelik açıklamalarını değerlendiren TİP Milletvekili Atay, “Önce düğünde olduğunu söyledi, daha sonra ‘niye bu kadar büyütülüyor, düğünde değil nikahtaydım’ dedi. Ardından ‘ben THK başkanı değilim, kayyum heyeti başkanıyım’ dedi. Bence, Cenap Aşçı orada ne yaptığını çok bilmiyor. Çünkü kayyum denilen şey; tamamen Erdoğan’ın inisiyatifinde olabilecek, buna cevap veremeyecek, bununla ilgili herhangi bir irade ortaya koyamayacak insanlardan özel olarak seçiliyor. Boğaziçi’ndeki direnişte Melih Bulu’nun durumunu da gördük. HDP’nin belediyelerine atanan kayyumları da görüyoruz.  Bu müthiş bir garabet. Gerçekten artık bunun üzerine söyleyecek söz bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi