YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE – Partisinin Çiğli İlçe Kongresi’nde konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını hatırlatarak, “Bugün 17 Aralık 2017. Bundan beş yıl önce ne olmuştu? Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları başlamıştı. AKP operasyona operasyonla karşılık verdi. 25 Aralık’ta da operasyonlar Bilal Erdoğan’a uzanmıştı. Bugün AKP, FETÖ’ye diyor ki ‘sen darbecisin’, FETÖ AKP’ye diyor ki ‘sen hırsızsın’. Biz de diyoruz ki ‘ikiniz de haklısınız’” ifadelerini kullandı.

“CHP’Yİ DİNLESELERDİ…”

“CHP’ye sadece eleştirmek yetmez” diyen Balbay,  “Bunlara katlanmak zorunda değiliz. Eğer CHP’yi dinleselerdi, okyanus ötesinde mahkemeler kurulduğunda biz burada ‘onları yargıladık sana ne’ derdik. Ama bunların yargılamasını yapmadılar. Bu ülkeyi okyanus ötesinden güç alan darbecilere teslim etmeyeceğiz.  Gelecek bizimdir” ifadelerini kullandı.

ADAYLAR EL ELE SAHNEDE

Balbay'ın konuşmasından sonra divan başkanı Prof. Dr. Özkan Yıldız'ın çağrısı ile 2 ilçe Başkan Adayı Erkan Akar ve Utku Gümrükçü ile mevcut başkan Zeynel Mertoğlu sahneye çıkarak el ele poz verdi. Adaylar delegelerle birlikte İzmir Marşı'nı söyledi. Birlik mesajları salondan büyük alkış aldı. 

Editör: Haber Merkezi