Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek Meral Akşener'in yeni kurduğu İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan İzmir Milletvekili Aytun Çıray hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Sayın Aytun Çıray kardeşimiz tercihini yapmıştır. Benim çıkarımım ise şudur: Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"TEK ENDİŞEMİZ ÜLKE GELECEĞİ"

Kanal İzmir TV'de Rıdvan Akgün'ün hazırlayıp sunduğu Politik Gündem'e konuk olan CHP İzmir Milletvekili, Aytun Çıray konusunda değerlendirmeler yaptı. Akgün'ün, "Parti içerisinde yeni istifa endişeleri var mı?" sorusuna yanıt veren Balbay, parti olarak tek endişelerinin ülke geleceği olduğuna değinerek, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde tek endişe ülkenin geleceğidir. Buna inanın. Tabi ki endişeler ve siyasal tartışmalar olur ama ortak endişe nedir derseniz, endişemiz ülkedir, geleceğidir. Sevgili Aytun Çıray kardeşimiz, insani yanı güçlü bir kişidir. Diyalogtan yana olan bir insandır. Onun Atatürkçülüğünden, Türkiye Cumhuriyeti'ne olan sevdasından hiçbir şüphemiz yoktur. Ancak Aytun Çıray, tabi ki kökenlerini hiç yadsımadı. Ben böyle bir kökenden geliyorum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin vekiliyim demiştir. O kimliği taşımıştır. CHP de Sayın Çıray'a ön açmıştır, pek çok konuda fırsat vermiştir" şeklinde konuştu

"SAĞA GÜVEN VERMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Balbay konuşmasını şu şekilde tamamladı: "En sıcak durum 15 Temmuz komisyonu. Meclis'te 15 Temmuz hain darbe girişiminin araştırılması ile ilgili bir komisyon kuruldu. O komisyonda 50 milletvekili görev almak istedi. Ben de vardım. Ama CHP olarak komisyona 4 kişi verebiliyorduk. Parti yönetimi Aytun Çıray'ı tercih etti. Komisyon çalışmalarını da güçlü bir şekilde anlattı Sayın Çıray. Şimdi yeni bir ufka doğru açılıyor, böyle bir tercih yaptı. Benim CHP olarak çıkarımım şudur; Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var."

Editör: Haber Merkezi