Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un haddini aştığını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay şunları söyledi:

"CHP olarak pek çok arkadaşımız konuyu Meclis kürsüsünden dile getirdi. Soru önergeleri verdik. Dışişleri Bakanlığı duyarsız kalınca, Milli Savunma Bakanlığı'na sorduk. Bakanlık, Ege adalarındaki işgalin kendi sorumluluğu olmadığını belirten resmî bir yanıt gönderdi. Bizim bakanlık bu haldeyken Yunanistan Savunma Bakanı, konuyu gündeme getiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na haddini aşan bir yanıt verdi, 'gel de al' dedi. Bizim Savunma Bakanı'nın sessizliğine bakın, Yunanistan'ınkinin densizliğine bakın."

"Vicdanlar da mı işgal altında diye soran Balbay şöyle devam etti: "Milli Savunma Bakanı'na soru yöneltmemizin nedeni işgal edilen adaların aynı zamanda silahlandırılmasıydı. Ancak Bakan Nurettin Canikli 28 Haziran'da yönelttiğimiz sorulara 9 Haziran'da, 'Dışişleri Bakanlığı'nın faaliyet alanına giriyor' yanıtı vererek geri gönderdi. Çok hüzün verici bir tablo. Her fırsatta Lozan'a laf edenler önce Lozan'ın kazanımlarını korusunlar."

Editör: Haber Merkezi