TUGAY CAN / İZGAZETE - Son çıkan KHK ile birlikte hapishanelerde tek tip kıyafet ve terör eylemlerini bastıran kişilerin cezai sorumluluğu olmaması gündeme bomba gibi düşerken, CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'da konuyla ilgili twitter adresinden açıklamalarda bulunarak tartışmaya katıldı.

Balbay, hapishanelerde tek tip kıyafet uygulamasına yönelik olarak “Tek tip kıyafet, tek tip devlete gidişin yeni bir ilanıdır.” paylaşımında bulunurken, gelen yorumlarda uygulama için Guantanemo benzetmesi yapıldı. Balbay'ın takipçileri ayrıca uygulamayı Nazi Almanya'sına benzetti. Balbay'ın takipçilerinden bir tanesinin yaptığı "Nazi Almanya'sına az kaldı." paylaşımı dikkatlerden kaçmadı.

Kanun Hükmünde Kararnameler ile devletin yönetiliyor oluşuna, Meclis’in yok sayılmasına ve yargının geldiği duruma çok sert tepki gösteren Balbay ”Meclis'i kapat, kararname çıkar. Bu, ‘demokrasiye son’ kararnamesidir.” ifadelerini kullandı. Balbay ayrıca, “Yargıtay’a 100 yeni nöbetçi memur atanmış. Bakalım bunların görev süresi ne kadar olacak?” açıklamasıyla da dikkat çekti.

En sert tepkiyi son çıkan KHK ile ‘Terör eylemlerini bastıran kişilerin cezai sorumluluğu olmamasına’ yönelik kullanan Balbay’ın “Teröre karşı mücadele eden sivilin yargıdan muaf tutulması, devletin "ben devlet değilim, teröre karşı da acizim" demesidir.” tweeti dikkat çekerken, takipçileri tarafından da en çok konuşulan paylaşım oldu.

Editör: Haber Merkezi