Elektronik iletişim araçlarını kullanarak savunma gücüne sahip olmayan bireylere zarar verme davranışlarının tümüne ‘siber zorbalık’ adı verildi.

Online kavga, zarar verme, iftira, başka kimliğe bürünme, başkasının bilgilerini internet ortamında izinsiz kullanma, dışlama, siber tehdit ve siber taciz olarak sıralanan davranışların tamamına ‘siber zorbalık’ diyen araştırmacılar ‘Türkiye için büyük tehlike’ uyarısında bulundu.

Konuyu TBMM’ye taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘siber zorbalık’ konusunda devletin gereken önemi vermesi, siber zorbalığın boyutlarının araştırılarak buna karşı ortak akıl çerçevesinde çözüm önerilerinin oluşturularak gerekli çalışmaların yapılması amacıyla meclis araştırması istedi.

AKP’nin paralı troll ordusu ‘AK Troll’e de dikkat çeken Bakan, “AKP’nin sosyal medya üzerinden kitleleri konsolide etmek suretiyle kurduğu paralı trol ordusunu da unutmamak gerekir. Paralı trollerin gündemle ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı algı ile kendinden olmayan kişi ve grupları hedef göstermek suretiyle organize linç etme operasyonlarının bu konuda vebali büyüktür” dedi.

Editör: Haber Merkezi